Connect with us

Consilierii USR IAȘI din Comisia de Urbanism NU vor semna contractul de CONFIDENȚIALITATE care ar urma să le asigure participarea la ședințele din PRIMĂRIE

Iasi

Consilierii USR IAȘI din Comisia de Urbanism NU vor semna contractul de CONFIDENȚIALITATE care ar urma să le asigure participarea la ședințele din PRIMĂRIE

Consilierii USR Iași din Comisia de Urbanism, Iulian Nicolau, Răzvan Timofciuc și Ionuț Anastasiei nu vor semna contractul de confidențialitate care ar urma să le asigure participarea la ședințele din Primărie

Există teamă de a nu pune pe tapetul public realitatea îngrijorătoare și felul în care administrația Chirica își croiește cu orice preț o potecă spre tunurile imobiliare.

Consilierii USR nu fac echipă cu nimeni împotriva interesului public și împotriva principiilor asumate, doar pentru că aceasta administrație compromisă deja de Chirica vrea ședințe „pe silent” și informații publice care să obțină statut de secret.

„În administrațiile în care primarii au înțeles că SERVESC cetățenii, întâlnirile unde se iau decizii pentru comunitate, inclusiv cele pentru urbanism, sunt transmise în direct, fără ascunzișuri și clauze de confidențialitate. Transparența nu este negociabilă!

În contextul scandalurilor imobiliare, unde cuvântul abuz tronează, este un gest de disperare, de excludere a ieșenilor, un gest arogant, care confirmă din nou că acest primar își recunoaște statutul de jupân, nu de ales în slujba oamenilor”, a declarat Filip Havârneanu, președintele USR Iași.

„Corupția din urbanismul ieșean nu va fi stârpită decât atunci când orice document și proces decizional vor fi transparente. Nu putem vorbi de o administrație făcută pentru cetățeni atât timp cât arăți că vrei să te ascunzi de ei. E ca și când le-ai spune că deciziile tale nu-s de nasul lor.

Intr-un oras zguduit de scandaluri imobiliare avem nevoie de măsuri pentru a creste nivelul de transparenta și pentru a oferi încredere iesenilor ca administrația lucrează pentru ei, nu împotriva lor, in spatele ușilor închise”, a declarat Răzvan Timofciuc, liderul de grup al consilierilor USR din Consiliul Local Iași.

Acest document nu că nu trebuie semnat, nu trebuia să existe! În 23 decembrie 2020, într-o ședință comună a Comisiei de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din Consiliul Local Iași și Comisiei Teritoriale de Amenajarea Teritoriului și Urbanism s-au făcut promisiuni de mai bine privind transparența. Ce rol are acum o asumare a confidențialității în lumina angajamentelor luate pentru o transparentizare mai bună ședințelor?
Transparența în Comisia de Urbanism are un rol benefic, înseamnă deschiderea dialogului cu societatea civilă, înseamnă urbanism participativ, înseamnă primul pas spre investiția urbanistică, iar cei care propun acum așa ceva, nu au niciun interes se pare. Este un scurtcircuit care trebuie să înceteze, în loc să se ridice ziduri între primărie și cetățeni.
Nu cred că un consilier trebuie condiționat în activitatea sa cu actele publice de un asemenea contract, nu asta este politica modernă. A băga sub nas un contract de confidențialitate la comisie e totuna cu a pune ochelari de cal cuiva, ca să vadă într-o singură direcție, ceea ce vrei tu să vadă”, a declarat consilierul local USR, arhitect Iulian Nicolau, președintele Comisiei de Urbanism a Primăriei Iași.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top