fbpx
Connect with us

Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii

consiliul-judetean-iasi-a-lansat-licitatia-pentru-proiectarea-si-executia-viitorului-spital-de-boli-respiratorii

Iasi

Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii


376715214 674320031396370 6832623173708690309 n - Moldova Invest

Conducerea Consiliului Județean Iași, alături de directorul Spitalului de Pneumoftiziologie – care a caracterizat instituția drept una ce operează în patru clădiri situate la o distanță de 10 km una de cealaltă, având vârste cuprinse între 50 și 190 de ani – a anunțat lansarea licitației pentru atribuirea contractului de proiectare și construcție a unei clădiri noi

Dacă proiectul primește aprobarea și beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Sănătate, contractul va avea o durată de trei ani, iar Spitalul de Boli Respiratorii va funcționa pe un teren de aproximativ 4 hectare în zona Bucium, unde se găsește în prezent Secția Exterioară „Dr. Clunet”. Președintele Costel Alexe a menționat că echiparea viitoarei clădiri va dubla costul proiectului, ajungând astfel la aproape 900 de milioane de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Curtea de Apel Iași a decis: polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni, reținuți pentru corupție, rămân în arest la domiciliu

Instituția reunită sub un singur acoperiș va avea o capacitate de 350 de paturi, dintre care 20 vor fi destinate terapiei intensive și 10 spitalizării de zi. La rândul său, directorul Radu Crișan a subliniat că mulți pacienți din spitalele foarte noi din jurul Iașului sunt transferați aici, în vechile clădiri de la Pneumo, deoarece anumite urgențe pot fi tratate doar în Iași.

Președintele CJ nu a putut oferi o cifră exactă în ceea ce privește suma cu care proiectul Spitalului de Boli Respiratorii va concura cu alte proiecte similare, nici când se preconizează că apelul va fi deschis.

News Moldova îți recomandă și ...   Contractul pentru reabilitarea Filarmonicii din Iași, evaluat la peste 60 de milioane lei, câștigat de o companie ieșeană

Site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene menționează o sumă de 5,88 de miliarde de euro pentru acest program, care acordă o importanță deosebită cercetării. În ceea ce privește instituțiile spitalicești noi, clădirea în care CJ speră să fie mutate secțiile Spitalului de Pneumo de la Iași concurează în cadrul Priorității 4, care prevede investiții de 2,8 miliarde de euro în infrastructura medicală.

Această prioritate „are ca scop continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova (faza a II-a), dar și construirea a șapte spitale noi”, se menționează în descrierea programului Direcției Generale POS. Prin urmare, Spitalul de Boli Respiratorii va trebui să se numere printre primele șapte proiecte calificate.

News Moldova îți recomandă și ...   SENTINȚĂ, după 5 ani, în cazul muzicianului care a provocat MOARTEA tatălui unei fetiţe din Iaşi, circulând cu o viteză de 105 km/h

Președintele CJ a subliniat totuși că administrația județului va face tot posibilul pentru a obține finanțarea, indiferent de sursa acesteia – Programul Sănătate, Banca Europeană pentru Investiții, etc.

În acest context, Costel Alexe a promis că săptămâna viito


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top