fbpx
Connect with us

Convulsii puternice în USR IASI. Deputatul BODEA încearcă sa salveze partidul de la disoluție

ccb774af ad10 4271 9e08 e85d70d77e16 - News Moldova

Iasi

Convulsii puternice în USR IASI. Deputatul BODEA încearcă sa salveze partidul de la disoluție


Marius Bodea, candidat la Primăria Iași și Filip Havârneanu, președintele Filialei Municipiale USR Iași au susținut miercuri la amiază o conferință de presă în contextul recentelor demisii din Consilul Local și din USR Iași

Președintele Filialei Municipiale USR Iași, Filip Havârneanu, a vorbit despre deciziile luate în cadrul ședinței Biroului Local al partidului. Astfel, USR Iași a hotărât să nu-și asume acțiunile celor doi demisionari. În ceea ce privește ședința pentru alegerea unui nou viceprimar, USR a hotărât să nu fie prezent în sală. Filip Havârneanu a subliniat că orice negociere cu PNL este exclusă atât timp cât Mihai Chirică face parte din partid.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „Cu ocazia Zilei Armatei, celebrăm și onorăm instituția care reprezintă coloana vertebrală a apărării țării noastre”

Marius Bodea, candidat la Primăria Iași, a afirmat, cu aceeași ocazie că se delimitează de acțiunile lui Iulian Huşanu și Mariei Carcea. În ceea ce privește proiectul politic al deputatului Cosette Chichirău, la care vor adera cei doi, fiind caracterizat ca lipsit de orice șanse.

Marius Bodea a făcut o radiografie a situației în care se află Iașul din perspectiva modului în care este administrat, despre probleme legate de urbanism, PNRR, situația școlilor, despre șantierele blocate, despre nivelul record de poluare. Senatorul a mai adăugat că Iașul nu este, în acest moment, nu e reprezentat de niciun ministru în actualul guvern.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Comunei Miroslava va realiza un centru rezidențial pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici în satul Uricani

Marius Bodea a dat asigurări că în partid vor fi cooptați oameni de valoare, fiind dat exemplul Gabrielei Cojocaru.

În ceea ce privește viitoarele alegeri, Bodea s-a declarat realist, în sensul că nu se așteaptă la o victorie la Consiliul Județean, dar în municipiul Iași și în zona metropolitană se așteaptă ca USR să domine electoral.

Conferința de presă s-a desfășurat în contextul demisiilor lui Iulian Huşanu și Mariei Carcea, atât din USR, cât și din Consiliul Local. Totodată, prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru, a semnat dispoziția de demitere a lui Cezar Baciu din Consiliul Local, acesta pierzând și funcția de viceprimar. Baciu a intrat inițial în Consiliu pe listele USR, dar a fost ulterior exclus din partid și numit viceprimar de Mihai Chirica.

News Moldova îți recomandă și ...   Autostrada Pașcani-Suceava: Dezbatere la Tătăruși pentru dezvoltarea regională


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top