fbpx
Connect with us

Coșmarul unui taximetrist ieșean: un client în stare de ebrietate i-a distrus mașina

Coșmarul unui taximetrist ieșean: un client în stare de ebrietate i-a distrus mașina - News Moldova

Iasi

Coșmarul unui taximetrist ieșean: un client în stare de ebrietate i-a distrus mașina

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Coșmarul unui taximetrist din Iași a început după ce a dus acasă doi călători care consumaseră în exces alcool. Unul dintre aceștia a vandalizat mașina cu un par, fără niciun motiv aparent. Mai târziu, acesta a mărturisit că era prea beat pentru a-și aminti de motivele acțiunilor sale

Cu un an în urmă, Irinel Alămaru și fratele său au petrecut la un prieten din zona Cicoarei, unde au consumat o cantitate semnificativă de vodcă până târziu în noapte. După miezul nopții, soția prietenului lor a chemat un taxi pentru a-i duce pe cei doi frați acasă. Pe drum, șoferul taxiului l-a avertizat pe fratele lui Alămaru, care era în scaunul din dreapta, că aruncase o țigară în paharul de cafea al șoferului, dar acest incident nu a avut urmări serioase.

Potrivit Ziarul de Iași, la aproximativ un sfert de oră după miezul nopții, taxiul a ajuns în fața casei celor doi frați de pe strada Trei Ierarhi. Irinel Alămaru a coborât din spatele mașinii și a înțepat cu un cuțit pe care-l avea asupra sa cauciucul roții din spate. Ulterior, el a intrat în curtea locuinței lor, lăsând șoferul să se confrunte cu un sunet puternic care venea de la mașină. Fratele lui Alămaru i-a cerut șoferului să nu cheme poliția și i-a oferit 30 de lei pentru a acoperi costul cauciucului deteriorat.

Șoferul nu a avut timp să răspundă, când Irinel Alămaru a reapărut din curte cu o bâtă în mână. Speriat, șoferul s-a urcat înapoi în mașină, a blocat ușile și a încercat să plece, dar nu a reușit să facă acest lucru. Irinel a început să lovească cu bâta geamurile, parbrizul, luneta și oglinda laterală dreapta, spărgându-le, în timp ce fratele său încerca în zadar să-l oprească.

Într-o stare de panică, șoferul a luat documentele mașinii și telefonul mobil și a fugit. Irinel Alămaru a încercat să-l urmărească, dar nu a reușit să-l prindă, astfel că s-a întors la mașină și a continuat să o distrugă. În cele din urmă, a reușit să spargă toate geamurile și oglinzile. Poliția a fost chemată la fața locului de către șofer, iar daunele au fost evaluate la peste 14.000 de lei. Autorul a fost identificat rapid și trimis în judecată pentru distrugere.

Cu toate acestea, bărbatul a scăpat cu o pedeapsă relativ ușoară. Magistrații Judecătoriei au constatat că acesta avea antecedente penale pentru furturi comise în trecut când era minor, dar măsurile educative primite nu au fost considerate ca antecedente penale. În plus, recunoașterea imediată a vinovăției l-a ajutat să primească o pedeapsă de doar 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de supraveghere de 2 ani. El va fi, de asemenea, obligat să plătească costurile reparațiilor la mașina distrusă. Sentința Judecătoriei nu este definitivă.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top