fbpx
Connect with us

Costel ALEXE, președintele C.J. IAȘI: ”Iașul devine un pilon regional de dezvoltare”

costel-alexe,-presedintele-cj.-iasi:-”iasul-devine-un-pilon-regional-de-dezvoltare”

Iasi

Costel ALEXE, președintele C.J. IAȘI: ”Iașul devine un pilon regional de dezvoltare”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


395983662 699750238853349 95563941382860035 n - Moldova Invest

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și vicepreședinții Marius Sorin Dangă și Sorin Afloarei au prezentat miercuri raportul de activitate al celor trei ani din actualul mandat

IMG 20231025 WA0029 - Moldova Invest

Raportul de activitate a fost făcut public cu ocazia unei conferințe de presă. Costel Alexe a declarat cu această ocazie:

Pentru județul Iași, ultimii trei ani au însemnat începutul unui amplu proiect de transformare, prin care Iașul devine un pilon regional de dezvoltare. Tot ce facem pentru dezvoltarea Iașului este un efort de echipă, iar pe această cale, țin să le mulțumesc colegilor mei din conducere, colegilor din instituție și din subordonate, tuturor consilierilor județeni, Primăriei Municipiului Iași, tuturor primarilor din județ și partenerilor externi cu care am făcut echipă de fiecare dată când a fost nevoie, în interesul comunității noastre.’’

În prezent, administrația curentă a demarat cel mai extins proces de modernizare și extindere a Aeroportului Internațional Iași, un proiect evaluat la 90 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane provin din fonduri europene. Acest proiect a atins un grad de implementare de 70%.

aeroport iasi - Moldova Invest

De asemenea, a fost finalizat cu succes proiectul de reabilitare a Spitalului de Copii “Sfânta Maria” Iași, o investiție în valoare de 133,8 milioane de lei. În paralel, lucrările la extinderea Unității de Primiri Urgențe, demarate în acest mandat, au atins un grad de realizare de 41%.

În ultimii trei ani, au fost modernizați aproape completă a celor peste 92 de kilometri de drum județean de pe Axa Rutieră Strategică Iași-Suceava. 

Sub actuala conducere a fost demarată construcția primelor parcuri industriale gestionate de către Consiliul Județean Iași. Iași Industrial Park de la Lețcani se află în prezent la un stadiu de realizare de 75%, iar parcurile industriale de la Pașcani și Holboca se află, de asemenea, în diverse faze de implementare.

Industrial de la Letcani - Moldova Invest

Domeniul cultural se află în centrul atenției conducerii CJ Iași. Clădirea Filarmonicii va fi reabilitată printr-un proiect din fonduri europene de 16 milioane de euro. Opera din Iași va avea un nou sediu pe un teren deja pus la dispoziție de administrație.

396118483 699750788853294 81301707411041112 n - Moldova Invest

În ultimii trei ani, am pus


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top