Connect with us

Cu cine vrea Mihai CHIRICA să transforme IAȘUL într-un SMART CITY

Iasi

Cu cine vrea Mihai CHIRICA să transforme IAȘUL într-un SMART CITY

”MUNCA” la stat nu este pentru ORICINE

România se împarte tot mai pregnant în două categorii: angajații competenți evaluați pe criterii de eficienta și profesionalism, majoritatea regăsindu-se în firme private,  iar cealaltă jumătate ne descrie clar angajările pe care reprezentanții politici ai statului le fac după un singur criteriu care are la bază relațiile de rudenie și interesele de grup.

Situația a doua conduce în mod vădit la o cangrenare a administrației publice locale și evident la managementul ineficient de ale căror rezultate ne lovim la fiecare pas!

În perioada imediat următoare, mai multe posturi din cadrul primăriei vor fi scoase la concurs. Unul din cele mai importante posturi este cel de director executiv al Direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City.

Concursul va avea loc în primăvara acestui an şi va avea mai multe etape: selecţia dosarelor de concurs, proba scrisă şi interviul.

Fiind vorba de o funcţie publică, aşa cum prevede şi legislaţia în vigoare, există câteva cerinţe pe care trebuie să le îndeplinească toţi cei interesaţi, conform noului Cod Administrativ, adică să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minim șapte ani.

În privinţa studiilor, candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă în ştiinţe inginereşti, pe diferite specialităţi, cum ar fi inginerie industrială, inginerie mecanică, automatizări şi calculatoare, robotică, telecomunicaţii şi alte specializări din învăţământul politehnic.

”Una dintre cele mai mari provocări ale administraţiei româneşti este digitalizarea, mai ales că, în ultimul an, de când ne confruntăm cu pandemia de COVID-19, a trebuit să depunem eforturi susţinute pentru a ne adapta activitatea la aceste condiții dificile.

Primăria ieşeană oferă servicii în acest sens, dar este nevoie şi de proiecte majore pe care să le implementăm în beneficiul comunităţii ieşene.

Acesta este motivul pentru care am înfiinţat o direcţie specializată în strategii smart-city și avem nevoie de o echipă formată din specialişti care să contribuie la digitalizarea administrației locale. În aceste condiții fac apel la cât mai mulţi ingineri și specialiști IT care ştiu să managerieze proiecte smart să se înscrie la concurs, astfel încât să construim o echipă care să modernizeze administraţia locală. Tuturor celor interesaţi care se vor înscrie la concurs le urez succes„, a declarat primarul Mihai CHIRICA.

Direcția de Transformare Digitală și Implementare Smart City are nevoie să fie condusă de un cunoscător al termenilor de ”transformare digitală”, deci, în cel mai bun caz, un absolvent de telecomunicații, robotică, automatizări calculatoare. Totuși, printre cerințele Primăriei Iași în căutarea candidatului ideal, se regăsește cea de inginerie mecanică.

Cum poate IAȘUL să devină un SMART CITY cu ajutorul unui inginer mecanic în persoana lui Cătălin BOGHIU!?

Specialiștii în digitalizare susțin că un astfel de departament trebuie să fie dedicat în exclusivitate dezvoltării și implementării de software.

Cătălin BOGHIU este angajat și la acest moment ca director interimar în cadrul aceleași direcții de unde încasează anual 71.957 LEI.

Conform CV-ului, BOGHIU este absolvent de Inginerie Mecanică și a finalizat un master în Administrație Publică.

 

În 2018, BOGHIU a fost dat afară din primărie de CHIRICA, dar readus ulterior

Cătălin BOGHIU a fost, până în perioada 2017-2018, șef birou Management de Trafic din cadrul Primăriei Iași.

Departamentul de Management de Trafic din cadrul Primăriei Iași se ocupa cu semaforizarea din municipiu.

În 2018, primarul Mihai CHIRICA l-a dat afară pe BOGHIU, motivul la acel moment a fost modernizarea şoselei Iaşi-Bârnova, o lucrare care a întârziat doi ani și a crescut enorm presiune publică pe umerii lui Mihai Chirica.

Locuitorii din Bârnova au fost extrem de vocali pe rețelele sociale și au organizat câteva proteste în stradă care l-au pus în dificultate pe primar.

”Pe directorul general (Cătălin Boghiu – n.r.) l-am demis pentru că trebuia să coordoneze aceste lucrări şi nu a făcut-o. Era obligat, prin fişa postului, să urmărească toate investiţiile şi, uşor-uşor, mă duc până jos, am demis-o şi pe şefa de la Investiţii, Ioana Mihai. Cine nu-şi face treaba, pleacă din instituţie“, a declarat primarul Mihai Chirica, în 2018.

Surse din primăria Iași, au declarat că demisia a fost doar o demonstrație pentru a calma spiritele, iar BOGHIU a rămas în Primărie pe altă funcție de conducere, iar acum dorește să facă din IAȘI un adevărat SMART CITY!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

To Top