fbpx
Connect with us

Fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG) a trecut la Primăria IAȘI! Va apărea acolo un nou CARTIER?

Iasi

Fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG) a trecut la Primăria IAȘI! Va apărea acolo un nou CARTIER?


Municipalitatea IEȘEANĂ și-a mărit din nou PATRIMONIUL

Municipiul Iași și-a mărit din nou patrimoniul. În urma ședinței Consiliului Local de luni, 22 noiembrie 2021, Primăria Municipiului Iași a preluat, prin procedura dării în plată, mai multe terenuri și drumuri din suprafața fostului combinat Fortus SA, anume 3,44 hectare de terenuri și 0,55 hectare de drumuri.

În acest fel au fost stinse datorii în sumă de 6.883.060 lei pe care societatea le avea față de municipalitate, datorii cauzate în special de neplata impozitelor și taxelor pe clădiri, teren și mijloace de transport.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost inaugurată cea de-a doua creșă din Comuna MIROSLAVA

Această ultimă procedură se înscrie într-un șir mai amplu de acțiuni care vizează creșterea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului public și privat, adică a „averii” orașului.

Astfel, la sfârșitul anului 2017, în urma unui lung proces juridic și prin procedura dării în plată, Primăria Municipiului Iaşi a intrat în posesia a 23,5 de hectare din platforma industrială a Fortus SA, dintre care circa 10 hectare acoperite de activele fostei uzine. Valoarea recuperată astfel este de 87 de milioane de lei, la care s-a adăugat TVA în sumă de 10 milioane de lei, suma reprezentând datoriile acumulate de fostul combinat către municipalitatea ieșeană.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Comunei Miroslava a obținut finanțarea pentru cel de-al patrulea proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență

De asemenea, tot după un lung șir de procese, în 2017 Primăria a preluat cinematografele Victoria, Republica și Dacia (în valoare de 13,6 milioane de lei) și a achiziționat Casa Ghica – Calimachi (3,2 milioane lei).

La începutul anului 2020, după aproape 15 ani de dispute juridice între Municipiul Iași și Comuna Miroslava în legătură cu limita dintre cele două unități administrativ-teritoriale, magistrații Curții de Apel Iași au decis, definitiv și irevocabil, că o suprafață de teren de 593 de hectare din șesul Bahluiului, în zona Antibiotice SA – Complexul ERA a fost, este și va rămâne a Municipiului Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   TUIASI și USV au format consorțiul AGRITECH pentru a atrage 21 de milioane de euro prin PNRR: va fi construit un complex integrat pentru învățământul dual

În cursul acestui an municipalitatea a câștigat definitiv proprietatea asupra a patru hectare de teren în zona Ciric în urma unui proces de peste trei ani cu  Asociația Club Sportiv Nicolina.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top