fbpx
Connect with us

Cum să câștigi 1,5 milioane de lei din contracte de consultanță din bani publici într-o lună? Firma CREATIV CONSULT SRL din Iași are soluția!

Untitled design 4 1 - News Moldova

Iasi

Cum să câștigi 1,5 milioane de lei din contracte de consultanță din bani publici într-o lună? Firma CREATIV CONSULT SRL din Iași are soluția!


CREATIV CONSULT SRL a încheiat, de la începutul anului, 24 de contracte cu încredințare directă având ca obiect servicii de consultanță, cu mai multe primării din țară, în special din regiunea Moldovei, în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei. Coincidență sau nu, CREATIV CONSULT SRL este asociată în aceste contracte cu Spes Consulting SRL, firma soției unui fost consilier al lui Relu Fenechiu

CREATIV CONSULT SRL  a fost înființată pe 30 ianuarie 2009, cu sediul social pe Strada Ion Creangă, Nr. 53, Bloc T3, Et. 4, Ap. 17, Municipiul Iași. Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă contabilitatea și audit financiar, consultanță în domeniul fiscal. Administrator al firmei este Daniela Raluca Popovici, care este și asociat majoritar cu 51.00% în firmă. Radu George Ciprian deține restul de 49 % părți sociale. Cifra de afaceri a CREATIV CONSULT SRL a fost de 2.150.227 de lei în 2022.

Untitled2222 1 - News Moldova

De la începutul lui 2024, CREATIV CONSULT SRL a încheiat 24 de contracte cu încredințare directă în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei. În majoritatea contractelor, CREATIV CONSULT SRL este asociată cu altă fimă de consultanță din Iași, Spes Consulting SRL, deținută de Anamaria Țugui, soția lui Vasilică Țugui, fost consilier al lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor

De la data de 8 ianuarie 2024, până pe 4 februarie CREATIV CONSULT SRL a depus 25 de oferte pentru achiziții de servicii de consultanță: O singură ofertă a fost refuzată, 24 au fost acceptate.

Valoarea achizițiilor variază între 10.000 de lei și 91.000 de lei. Beneficiarii serviciilor de consultanță sunt exclusiv Primării din comune din regiunea Moldovei, dar și din alte zone ale țării. Obiectul contractelor îl reprezintă, după caz, servicii de consultanță privind gestionarea proiectelor, pregătire de proiecte și proiectare, estimare a costurilor, consultanță in afaceri și în management și servicii conexe, servicii generale de consultanță în management sau servicii de consultanță în domeniul achizițiilor.

În majoritatea ofertelor depuse, CREATIV CONSULT SRL este în asociere cu Spes Consulting SRL, firma administrată de Anamaria Țugui, soția lui Vasilică Țugui, cunoscut pentru relația apropiată cu Relu Fenechiu. Țugui a ocupat funcția de director în Ministerul Transporturilor în mandatul lui Relu Fenechiu. Între 2017 și 2021, fiul lui Relu Fenechiu, Alex Fenechiu a fost asociat la CENTRUL DE IDEI SI SOLUTII FINANCIARE SRL deținut de Țugui.

Untitled1211212 - News Moldova

CREATIV CONSULT SRL este cotată de specialiști în topul firmelor de succes în domeniul consultanței pentru accesarea de fonduri europene. PNRR  a constituit o veritabilă”mină de aur” pentru un grup select de firme de consultanță din care face parte și CREATIV CONSULT SRL

Prin PNRR României i-a fost alocată suma de 29,2 miliarde euro, 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri. Într-o anchetă realizată de Europa Liberă România se estimează că o treime din valoarea de 50.000.000 de euro a contractelor de consultanță pentru proiectele derulate prin PNRR au fost încheiate cu 10 firme. Printre aceste firme figurează și CREATIV CONSULT SRL. Cu o rată de succes de 95 % în obținere de finanțarea pentru proiectele pentru care oferă consultanță și un portofoliu care numără peste 300 de clienți, CREATIV CONSULT SRL este cotată, pe siteuri care evaluează firmele specializate în contracte de consultanță pentru proiecte cu fonduri europene, printre cele mai de succes firme în acest domeniu.

Interesant este că unul dintre criteriile avute în vedere în  evaluare firmelor de consultanță în domeniul fondurilor europene este, pe lângă experiență, raport calitate-preț, calificare, reputație, regăsim și criteriul politic.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top