Connect with us

Cum se justifică SALARIILE din conducerea primăriei IAȘI? Depășesc cu mult VENITURILE din PRIVAT

Iasi

Cum se justifică SALARIILE din conducerea primăriei IAȘI? Depășesc cu mult VENITURILE din PRIVAT

In fiecare an, pe data de 31 martie și 30 septembrie, primăriile sunt obligate, conform legii, să facă public pe site lista cu salariile pe care le încasează angajații primăriei.

Cazul Primăriei IAȘI – Cât câștigă ”specialiștii” lui CHIRICA?

De la primar, viceprimar, administrator public până la directori și secretare, toți angajații primăriei au salarii la care unii dintre angajați din mediul privat nici nu ar îndrăzni să se gândească. În plus, la toate acestea se adaugă prime și sporuri care pot ajunge, în anumite cazuri, la zeci de mii de lei.

Astfel, primarul municipiul Mihai CHIRICA are o indemnizație anuală de 182.520 LEI (15.210 lei/ lună).

La capitolul viceprimari, reamintim că municipiul IAȘI are la acest moment un singur viceprimar după cele trei luni de la alegerile locale, în persoana lui Daniel JURAVLE.

Motivul ar fi de ordin politic deoarece fricțiunile dintre CHIRICA și ALEXE nu au mai permis alegerea comună a celui de-al doilea viceprimar al Iașului.

VEZI AICI:

Primele fricțiuni în PNL IAȘI, între taberele ”ALEXE” și ”CHIRICA”. Miza: propunerea ca VICEPRIMAR a lui Florin BRIAUR, membru PMP

Daniel JURAVLE – viceprimar numit la propunerea lui Mihai CHIRICA

Cea mai nouă declarație de avere depusă de Daniel JURAVLE a fost la data de 11.11.2020, iar, conform acesteia, JURAVLE încasează anual din cadrul primăriei municipiului IAȘI, 74.565 LEI.

Aceasta nu este singura sumă care intră în contul lui JURAVLE anual, acesta încasând și din cadrul SALUBRIS (instituție din subordinea primăriei) alți 44.670 LEI anual, având funcția de administrator neexecutiv.

Totodată, JURAVLE este membru în PATRU comisii: COMISIA DE PROTECŢIA MEDIULUI, TURISM ŞI AGRICULTURĂ și COMISIA PENTRU TINERET SI SPORT.

În cadrul COMISIEI DE ANALIZĂ A SOLICITĂRILOR LOCATIVE CONSTITUITĂ ÎN BAZA PREVEDERILOR LEGII NR. 152/1998, REPUBLICATĂ, CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE, este membru supleant, iar în cadrul COMISIEI SOCIALE DE ANALIZĂ A SOLICITĂRILOR LOCATIVE, CONSTITUITĂ ÎN BAZA PREVEDERILOR LEGII 114/1996, REPUBLICATĂ, CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE este președinte.

Cumătrul lui CHIRICA, pus ADMINISTRATOR public al IAȘULUI – ”plimbă zilnic aerul pe holuri”

După ce i s-a terminat mandatul de viceprimar al Iașului, Gabriel HARABAGIU a fost pus inițial șef de birou de cumătrul și șeful său, primarul Mihai CHIRICA.

Șef de birou la un birou fără nume, iar surse din primăria municipiului Iași, declarau la acel moment că ”Plimbă zilnic aerul pe holuri. E Biroul despre care nu știm cum se cheamă”.

Numit administrator public peste noapte!

Numirea lui Gabriel HARABAGIU ca administrator public, o funcție extrem de importantă a fost pregătită încă din 2017.

În 2017, Primăria Municipiului Iași a aprobat, în aprilie, o nouă organigramă care a adus câteva noutăți. Printre acestea și înființarea funcției de administrator public (city manager). Din 2017 și până la numirea lui HARABAGIU în luna decembrie a anului 2020, funcția de administrator public nu a fost ocupată de nimeni.

Potrivit Codului Administrativ, numirea în funcția de administrator public se face prin dispoziție a primarului care are ca anexă un contract de management.

”Contractul de management se încheie între primar (…) și administratorul public pe durată determinată. Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăși durata mandatului primarului (…) în timpul căruia a fost numit”, se precizează în Codul Administrativ.


Aceeași sursă face referire și la atribuțiile administratorului public: Poate îndeplini atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local, se mai arată în Codul Administrativ.

Totodată, primarul îi poate delega calitatea de ordonator principal de credite. Deci, primarul decide cât de multă putere îi conferă administratorului public pe care îl poate face chiar al doilea om din Primărie ca importanță a atribuțiilor.

Conform declarației de avere depusă la data de 14.12.2020, HARABAGIU încasează anual din cadrul primăriei Municipiului Iași, 165.488 LEI.

Alți angajați cu salarii de mii de lei din administrația locală ieșeană

Secretarul general al Consiliului Local, Denisa Liliana IONAȘCU încasează  din cadrul primăriei Iași încasează anual 107.601 LEI.

Totodată, secretara primarului Mihai CHIRICA, Ioana TURTĂ (fostă GAVRILUȚĂ), a fost adusă de Chirica în primăria Iași din anul 2015. În perioada 2013-2015, Ioana TURTĂ lucrase ca inspector la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Numită secretară în 2015 de CHIRICA pe un salariu anual de 70.102 LEI! TURTĂ este membru în Consiliul de Administraţie al Eco Piaţa, societate a Primăriei de unde încasează un al doilea salariu anual de 18.400 LEI.

Un inspector la Serviciul Cadastru încasează anual 62.780 LEI, iar un consilier grad principal încasează anual 74.664 LEI.

Și un consilier superior ajunge anual la suma de 56.404 LEI, iar un ȘEF SERVICIU în cadrul primăriei Municipiului Iași încasează anual 75.258 LEI.

Un inspector principal, încasează  anual 43.000 LEI, iar ca INSPECTOR de SPECIALITATE II în cadrul Primăriei Iași se încasează anual 19.971 LEI.

Totodată, ca referent în cadrul primăriei Iași se încasează anual 38.077 LEI, iar ca purtător de cuvânt se ajunge la 74.709 LEI anual.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top