Connect with us

Curtea de APEL IAȘI va plăti pentru serviciile de CURĂȚENIE, 194.880 de RON unei firme fără ANGAJAȚI

Iasi

Curtea de APEL IAȘI va plăti pentru serviciile de CURĂȚENIE, 194.880 de RON unei firme fără ANGAJAȚI

 Curtea de Apel IAȘI va plăti suma de 194.880 de RON fără TVA pentru servicii de curățenie și igienizare 

Curtea de Apel Iași a încheiat un contract pentru servicii de curățenie și igienizare în perioada 2021-2023 cu societatea ALPINPOLARIS.

Potrivit SEAP, contractul se va desfășura pe o perioadă de 24 luni. Totodată, curățenia lunară a Curții de Apel Iași va costa 8.120 LEI fără TVA.

Valoarea estimată a contractului este de 194.880 de RON, fără TVA. 

Potrivit SEAP, periodic, lucrătorii firmei de curățenie vor curăța praful, vor goli coșurile de gunoi, vor aspira și vor spăla podelele, vor salubriza și vor dezinfecta toaletele, vor aspira pereții, tavanele, vor spăla tocurile, pervazele, ușile, geamurile și feroneria etc.

societatea din localitatea ieșeană Valea Lupului a câștigat licitația de la Curtea de Apel Iași

Contractul în valoare de 194.880 de RON, fără TVA a fost câștigat de firma ieșeană  ALPINPOLARIS, din comuna Valea Lupului, județul Iași, înființată în anul 2016.

Potrivit Registrului Comerțului, ALPINPOLARIS  a fost radiată din Constanța și mutată cu sediul în mai 2020 în localitatea ieșeană Valea Lupului.

Asociat unic și administrator la acest moment este Aurora BÎJA, iar domeniul principal de activitate este reprezentat de Alte activitati de servicii n.c.a”.

Totodată, potrivit Registrului Comerțului, printre serviciile pe care ALPINPOLARIS  le prestează având în vedere domeniul principal de activitate, regăsim: ”activitati de astrologie si spiritism”,  ”servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escorta, servicii de stabilire a intalnirilor, servicii ale agentiilor matrimoniale”, ”servicii de ingrijire a animalelor de companie cum ar fi: plimbatul, imperecherea, gazduirea si dresajul”.

ALPINPOLARIS  a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1.057.944 lei, un profit de 79.751 lei, dar și datorii de 589.183 lei. Societatea are 0 angajați.

ALPINPOLARIS  SRL abonată la contracte cu statul

Numai în anul 2021 societatea a încheiat 9 contracte cu instituții ale statului. Valoarea contractelor depășește suma de 2.247.942 RON. 

Printre insituțiile cu care ALPINPOLARIS  SRL a încheiat contracte se numără: Curtea de Apel Iași, Universitatea de Medicină ”Grigore T. Popa” Iași, Romsilva, Direcția de Sănătate Publică Iași, Finanțe Publice Brașov.

ALPINPOLARIS  SRL a fost administrată în trecut de Gheorghe Claudiu BÎJA, un personaj care a administrat un club de fițe din Mamaia, potrivit presei locale constănțene. Afacerea a dat faliment, iar tânărul afacerist s-a reorientat, dar a și mutat firma ALPINPOLARIS   pe numele Aurorei BÎJA.

Gheorghe Claudiu BÎJA prieten cu fostul primar al Constanței – Radu MAZĂRE și partener de afaceri cu Alex COSTEA – administratorul Cafenelei Piața Unirii IAȘI

Potrivit presei locale constănțene, în 2010, comisarii Gărzii Financiare au efectuat un control la punctul de lucru al SC Glamour Fiddich Development Entertainment Club SRL. În urma controlului s-a constatat că nu se emiteau bonuri fiscale. Firma era deținută de Gheorghe Claudiu BÎJA și administra unul dintre cele mai de fiță cluburi din MAMAIA – Constanța. Din acel moment, clubul a fost închis.

În 2017, Gheorghe Claudiu BÎJA și Alex COSTEA făceau afaceri în Mamaia

Potrivit replica.ro, în 2017, doi afaceriști (soț și soție) au decis să închirieze o plajă de la Gheorghe Claudiu BÎJA, care pretindea că este proprietar pe suprafața menționată. Au dat banii cum au negociat, chiar dacă contractul l-au primit ulterior și nesemnat.

Gheorghe Claudiu BÎJA

Gheorghe Claudiu BÎJA

Pe lângă aceasta, cei doi afaceriști au descoperit că BÎJA nu este proprietar pe plajă, ci are și el închiriată suprafața de la firma SC EXELERO EVENTS SRL, unde administrator este Lenuța COSTEA, mama lui Alex COSTEA.

De asemenea, SC EXELERO EVENTS SRL avea închiriată o porțiune de plajă care cuprinde și plaja lui BÎJA,  peste 4.000 de metri pătrați pentru aproape 10.000 de euro/an chirie.

Astfel, cei doi afaceriști s-au înțeles cu firma lui BÎJA pentru plajă, însă după ce au fost plătiți banii, afacerea a căzut. S-a negociat restituirea sumei plătite integral pentru un sezon, lucru făcut printr-o convenție de plată la avocatul lui BÎJA.

Potrivit sursei citate, convenția a fost semnată la data de 16 martie 2017, prin care cele două părți se puneau de acord ca BÎJA să dea banii înapoi în termen de 45 de zile, după ce a achitat o parte din aceasta, mai precis 40.000 de lei, restul de peste 90.000 de lei să fie achitați în termenul precizat.

Pe 28 aprilie 2017, BÎJA a mai achitat 45.000 de lei, aceștia fiind ultimii bani văzuți de reprezentanții firmei Rosa Dei Venti Tavian.

În 2019, BÎJA a fost condamnat pentru înșelăciune

În octombrie 2019, Gheorghe Claudiu BÎJA a fost condamnat de Judecătoria Constanța la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni de instigare la înșelăciune şi 2 infracțiuni de instigare la uz de fals.

Potrivit rechizitorului, BÎJA ar fi ademenit mai mulţi indivizi, unul dintre ei barman în clubul pe care afaceristul l-a deţinut, să încheie, fiecare, câte un contract de credit cu o bancă, aceștia din urmă utilizând la dosarul de creditare adeverințe de venit false.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top