fbpx
Connect with us

DECLARAȚII de AVERE 2023 | Petru MOVILĂ, administrator public al municipiului Iași

petru movila - News Moldova

Iasi

DECLARAȚII de AVERE 2023 | Petru MOVILĂ, administrator public al municipiului Iași


NEWS MOLDOVA continuă să analizeze averile aleșilor din regiunea Moldovei

Într-un demers de transparență și responsabilitate civică, NEWS MOLDOVA dorește să ofere cetățenilor o imagine clară a situației financiare a aleșilor, pe lângă informațiile oferite despre activitatea Parlamentarilor, Primarilor și a Președinților de Consilii Județene din regiunea Moldovei.

Mai departe, vom afla împreună, din analiza declarațiilor de avere / declarațiilor de interese completate și depuse de către cei pe care i-am ales să ne reprezinte.

ADMINISTRATOR PUBLIC AL MUNICIPIULUI IAȘI: PETRU MOVILĂ

Potrivit declarației de avere depusă în luna iunie a acestui an, Petru Movilă, administratorul public al municipiului Iași, deține  patru terenuri intravilane și două agricole.

În ordinea dobândirii, primul este un teren intravilan de 420 de metri pătrați, situat în localitatea Dorobanț din județul Iași, stăpânit din 2005, apoi un altul mult mai mare, de 2.500 de metri pătrați, în Iași, cumpărat în 2007.

News Moldova îți recomandă și ...   Cosette Chichirău se vrea primar în Iasi, deși a ieșit din USR pe ușa din dos!

Tot în 2007 Petru Movilă a mai cumpărat un teren, agricol, de 817 metri pătrați, în Iași, iar din 2009 în declarația sa de avere apare și un al doilea teren agricol, de 480 metri pătrați, în localitatea Dorobanți.

În 2019 a mai cumpărat două terenuri, ambele în intravilan, unul de 280 metri pătrați, în Iași, al doilea de 30 de metri pătrați, în Dorobanț.

Cât privește clădirile, sunt evidențiate patru, dintre care un apartament, de 75 metri pătrați, în Iași, și trei case de locuit, două în Iași, una de 55 metri pătrați, a doua de 120 metri pătrați, și una în Dorobanț, de 108 metri pătrați.

News Moldova îți recomandă și ...   Un procuror ieșean, acuzat că a abuzat sexual o minoră de 15 ani

Petru Movilă a declarat și două autoturisme, unul marca BMW X4, an de fabricație 2017 și un Mitsubishi, an de fabricație 2022.

Acesta deține bijuterii, a căror valoare declarată se ridică la 26.300 de euro, dar și obiecte de artă, cu valoare declarată de 24.900 de euro. La capitolul economii personale, în declarație este trecută suma de 196.800 de euro.

A acordat și un împrumut unei persoane fizice, în valoare de 30.000 de euro, scadent anul acesta, și menționează și un antecontract de vânzare-cumpărare în valoare de 30.000 de euro.

La capitolul venituri, Movilă a menționat salariul său de city-manager, de 118.723 lei, dar și veniturile soției, Raluca Neagu Movilă, respectiv de 247.215 lei ca medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon Iași, și 20.708 lei ca medic coordonator al Agenției Naționale de Transplant Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Operațiune DIICOT de dizolvare a unui grup infracțional din Iași care se ocupa cu vânzarea de dispozitive de vapat și jeleuri cu droguri

În plus, la venituri din alte surse, sunt menționați 17.500 de euro, în baza unui precontract de vânzare-cumpărare pentru un teren în suprafață de 800 de metri pătrați, și 22.908 lei, conform Legii 341/2004, privind luptărotii din Revoluția din ’89.

În declarația de interese a lui Petru Movilă sunt trecute calitățile de membru al Asociației Neamul Nostru-Iași și Clubul Rotary-Iași, dar și cea de acționar la SC SKYWAY SRL, acolo unde deține 100 de acțiuni în valoare de 200 lei. În plus, mai este menționată calitatea de vicepreședinte al Asociației Administratorilor Publici din România, dar și funcțiile politice, președinte al PMP Iași și vicepreședinte la nivel național.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top