fbpx
Connect with us

DEMERSURI pentru implementarea proiectului european “Dezvoltarea unui program informatic integrat ERP, pentru creşterea performanţei în agribusiness” la USV Iaşi

Iasi

DEMERSURI pentru implementarea proiectului european “Dezvoltarea unui program informatic integrat ERP, pentru creşterea performanţei în agribusiness” la USV Iaşi

Universitatea Pentru Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi a demarat demersurile pentru realizarea planului urbanistic zonal pentru implementarea unui nou proiect european

Este vorba despre proiectul european “Dezvoltarea unui program informatic integrat ERP, pentru creşterea performanţei în agribusiness” prin construire centrului de cercetări avansate în agribusiness – “ARCA”.

Procedura de licitaţie iniţiată recent de USV Iaşi presupune realizarea PUZ pentru acest proiect, iar suma pusă la bătaie este de 79.000 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   În comuna ieșeană ȚIGĂNAȘI se află cel mai mare sistem de irigare din Regiunea Moldovei, întins pe o suprafață de 3.500 Ha

Durata contractului este de patru luni de la semnarea acestuia şi s-a cerut constituirea unei garanţii de bună execuţie de 5% din valoarea contractului fără TVA.

După cum News Moldova a mai relatat, acesta este doar un exemplu despre proiectele şi iniţiativele USV Iaşi pentru realizarea de centre de cercetări avansate în domeniul agricol.

Recent, a fost inaugurat Centrul regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze și siguranță alimentară, acronim ROVETEMERG, valoarea totală a investițiilor fiind de aproape 8 milioane de euro.

News Moldova îți recomandă și ...   Proiect despre efectul schimbărilor climatice asupra agriculturii, lansat la USV Iași

Centrul are o utilitate deosebită pentru regiunea de Nord-Est și nu numai, deoarece aici vor putea fi diagnosticate și cercetate unele dintre cele mai periculoase boli care afectează animalele, dar și cele transmisibile la oameni, în special cele produse de virusuri.

Obiectivele generale ale proiectului ROVETEMERG sunt creșterea capacității de cercetare- dezvoltare și de transfer de cunoștințe și creșterea calității și eficienței activității de CDI a USV Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   „Light Up your Winter Holiday” la Palas cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de ,,Filarmonica de Stat MOLDOVA Iași”


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top