fbpx
Connect with us

DEMISIE în cadrul Biroului Electoral al UAIC! Președintele Olga Andreea URDA a renunțat la funcție

DEMISIE în cadrul Biroului Electoral al UAIC! Președintele Olga Andreea URDA a renunțat la funcție - News Moldova

Iasi

DEMISIE în cadrul Biroului Electoral al UAIC! Președintele Olga Andreea URDA a renunțat la funcție

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Duminică seara, Olga Andreea URDA, președintele Biroului Electoral de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC), a anunțat că își dă demisia din această funcție

Motivația sa a fost o campanie intensă de denigrare a imaginii sale profesionale, iar impactul negativ asupra familiei a fost decisiv în luarea acestei hotărâri.

Într-un mesaj public, Olga Andreea URDA a explicat că acuzațiile aduse ei au inclus furtul de voturi, conflict de interese și acuzații de incompatibilitate. Totuși, ea a subliniat că toate aceste afirmații sunt lipsite de temei și că probele arată clar că acuzațiile sunt nefondate. Într-un gest de transparență și dreptate, URDA a subliniat că niciun membru al cabinetului său de avocat nu a primit fonduri de la UAIC.

”Dragi colegi,

Acesta este primul e-mail pe care îl trimit, în cei 16 ani de activitate, în calitate de cadru didactic, întregii comunități academice. În ultima perioadă s-a dus o campanie de denigrare a mea, fiind acuzată că: „fur voturi pentru unul dintre candidați, că din urnă va ieși cine trebuie pentru că sigur eu nu voi fi corectă, că sunt în conflict de interese cu unul dintre candidați și că sunt în incompatibilitate, că am primit mită electorală sub forma de contracte de asistență juridică încheiate cu Universitatea” și multe altele. Reaua credință este evidentă în contextul în care aceste aspecte sunt obiective și pot fi lesne verificate și anume că din cabinetul meu de avocat nimeni nu a încasat de la UAIC nici un leu.

Atunci când am fost aleasă de Senatul UAIC se cunoștea foarte bine faptul că sunt asistenta d-lui prof. univ. dr. Tudorel TOADER și totuși Senatul m-a validat în această calitate, știind că sunt un cadru didactic cu o probitate morală dovedită în nenumărate rânduri. Înțeleg pe de o parte că suntem în campanie electorală și poți spune orice despre oricine, inclusiv să sesizezi Ministerul Educației cu mențiunea că Președinta BEC nu are realizări academice etc. Am trecut peste toate aceste acuzații considerând că sunt cunoscută ca fiind un om corect și integru. Nimeni niciodată, de când am această calitate în BEC, nu a solicitat renumărarea voturilor, deși am rugat în mai multe rânduri colegii să meargă și să le verifice. Și astăzi la Diana Aparaschivei se regăsesc în cutie sigilată voturile predate în data de 13 martie 2024, care pot fi verificate fără nicio emoție. Singura persoană care a ieșit public și a recunoscut faptul că s-a desfășurat procesul electoral în deplină legalitate a fost unul dintre observatori.

Până aici nu este ceva peste care nu aș fi putut să trec, pentru că am mai făcut obiectul unui astfel de examen, iar procesul electoral anterior a fost verificat și de Tribunalul Iași și de Curtea de Apel Iași, rezultatul fiind evident, însă astăzi am descoperit în presă detalii din viața mea profesională de neimaginat, o împuternicire avocațială cu număr și serie de contract, care în mod obișnuit este confidențială și nu putea fi identificată în afara situației în care cineva ar fi avut acces la dosarul cauzei sau ar fi intrat fraudulos în cabinetul meu de avocat. Nu înțeleg cum un simplu proces electoral de la o instituție de învățământ superior s-a transformat într-o formă de poliție, în care sunt amenințată și sunt date detalii din viața mea.

Înțeleg faptul că cei care scriu sunt persoane publice și nu sunt deranjate de astfel de postări și mesaje dar eu nu urmăresc notorietate de acest fel, am avut ridicola convingere că dacă ești corect și muncitor aceste lucruri vor conta. Familia mea este afectată de această vânătoare de vrăjitoare și firesc este să dau un pas în spate. Astăzi îmi prezint demisia din calitatea de membru BEC și mâine voi începe demersurile pentru a arăta exact care este realitatea cu înscrisuri în dovedire. Trebuie să am și eu dreptul la o voce și să mă apăr, este profund incorect să plec la ora 1 din universitate după alegerile la Senat, care s-au desfășurat impecabil, la ora 22.30 de la alegerile la rector, turul I, care s-au desfășurat în deplină legalitate și ulterior să fiu subiect de discuție, blamată și acuzată fără a se menționa cel mai mic viciu de procedură în concret.

Într-adevăr domnul rector Tudorel TOADER mi-a fost și îmi este model și îi cer public scuze pentru gestul meu, dar și eu am limitele mele.

Dacă am făcut vreo greșeală în acest mesaj vă rog să mă credeți că l-am scris cu emoții și vă rog de asemenea să vă puneți în locul meu, să vă regăsiți într-o zi de duminică cu familia și să identificați în presă astfel de informații, care nu au nicio legătură cu activitatea mea didactică și cu cea de președintă BEC. Și eu sunt om și eu am dreptul să fiu tratată cu decență.

Cu stimă,

A d-voastră colegă,

Olga Andreea URDA”


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top