Connect with us

Deputatul ieșean, Marius Eugen OSTAFICIUC: „Salariul minim ar putea crește! PSD, aproape de români!”

Iasi

Deputatul ieșean, Marius Eugen OSTAFICIUC: „Salariul minim ar putea crește! PSD, aproape de români!”

Deputatul Marius Ostaficiuc a anunțat faptul că Guvernul a primit o propunere din partea reprezentanților IMM legată de majorarea salariului minim cu 200 de lei

„Veste importantă pentru mii de angajați din toate domeniile de muncă. Recent, Guvernul a primit o propunere din partea reprezentanilor IMM legată de majorarea salariului minim cu 200 de lei. Este o situație de bun augur, absolut necesară în actualele condiții din țara noastră, proiect care poate fi inclus în pachetul larg de măsuri implementat de PSD.

Reprezentanții sectorului IMM au venit cu o propunere de majorare a salariului minim cu 200 de lei, sumă care să nu fie impozitată de Casa de Asigurări. Este o măsură venită din partea mediului privat, pe care Executivul trebuie să o pună în practică pentru a compensa valul de scumpiri din ultima perioadă.

Mai mult, statul trebuie să țină sub control și aspectele privind creșterea exponențială a prețurilor la materiile prime. Măsura PSD de acordare a unor vouchere pentru categoriile sociale, de sprijinire a transportatorilor, de plafonare a prețurilor la energie etc, au darul de a debloca problemele cu care se confruntă o bună parte din populația țării.

Nu trebuie uitată nici măsura ce ține de majorarea valorii tichetele de masă pentru angajați. În momentul de față, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. Din acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei. Suma este însă una destul de mică dacă ne raportăm la scumpirea alimentelor.

Astfel, PSD a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajați de la 1 iunie 2022, majorare cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei.

Și premierul României a venit cu o măsură asemănătoare, ca valoarea tichetelor de masă să ajungă la 40 de lei. Important este ca valoarea acestor tichete să fie majorată, indiferent de decizia finală de la nivelul Coaliției și Executivului. Vorbim de o modalitate de a fi alături de angajați și de a-i ajuta să facă față valului de scumpiri.”, a declarat Marius Ostaficiuc. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top