fbpx
Connect with us

Deputatul ieșean Vasile Cîtea: „Este important să înțelegem că datoria unei guvernări este să dezvolte politici publice care să răspundă la problemele actuale ale societății”

203821655 951294775660004 3962243440331684716 n - News Moldova

Iasi

Deputatul ieșean Vasile Cîtea: „Este important să înțelegem că datoria unei guvernări este să dezvolte politici publice care să răspundă la problemele actuale ale societății”


Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea, subliniază importanța pachetului de măsuri fiscale planificat pentru adoptare în România din 2024 și impactul său asupra dezvoltării țării în contextul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

„Politica fiscală este adesea privită ca un instrument puternic în mâinile guvernelor pentru a răspunde la nevoile și provocările societății.

În acest sens, pachetul de măsuri fiscale planificat pentru adoptare din 2024 în România reprezintă o mișcare semnificativă care ar putea face diferența dintre a primi fonduri substanțiale din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a rămâne în urmă în ceea ce privește dezvoltarea țării.

 Pentru a înțelege importanța acestui pachet de măsuri fiscale, trebuie să analizăm contextul actual. PNRR oferă României o oportunitate unică de a investi în infrastructură, sănătate, educație și alte domenii critice.

Cu toate acestea, pentru a accesa aceste fonduri, este esențial ca țara să aibă o situație fiscală stabilă și sustenabilă. Acesta este motivul pentru care măsurile fiscale propuse devin atât de cruciale.

 Printre elementele cheie ale acestui pachet se numără impozitarea corespunzătoare a marilor companii, care obțin profituri semnificative în România. Aceasta nu este doar o necesitate financiară, ci și o chestiune de echitate.

Contribuția acestor companii la bugetul de stat este esențială pentru finanțarea serviciilor publice de calitate și pentru asigurarea că aceste companii se implică activ în dezvoltarea economică a țării.

 În același timp, măsurile fiscale trebuie să protejeze românii cu venituri mici și mijlocii. Acest lucru ar trebui să fie un principiu de bază într-un stat civilizat și se aliniază cu obiectivele de incluziune socială și reducere a sărăciei.

Mediul de afaceri, deși va contribui mai mult la buget, va beneficia în continuare de facilități pentru a susține creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Un alt aspect important al acestui pachet de măsuri fiscale este reducerea aparatului de stat. Această măsură este crucială pentru a eficientiza cheltuielile publice și pentru a asigura că banii contribuabililor sunt utilizați cu înțelepciune și eficacitate. Cu un aparat de stat mai mic, resursele pot fi redirecționate către proiecte și servicii cu adevărat utile pentru cetățeni.

 Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că adoptarea acestui pachet de măsuri fiscale nu este o sarcină ușoară. Guvernul actual se confruntă cu presiuni considerabile, în special în prag de alegeri. Cu toate acestea, abordarea lor curajoasă de a prioritiza binele țării și al tuturor românilor în detrimentul propriilor interese politice este demnă de laudă și de susținut.

 Este important să înțelegem că datoria unei guvernări este să dezvolte politici publice care să răspundă la problemele actuale ale societății. Cu toate că pachetul de măsuri fiscale poate părea dificil de implementat, acesta este un pas necesar pentru a atinge obiectivele de dezvoltare și progres.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a oferi României șansa de a îmbunătăți imaginea sa pe plan intern și internațional și pentru a asigura un viitor mai prosper pentru toți cetățenii săi.

 În concluzie, noul pachet de măsuri fiscale nu este doar necesar, ci și esențial pentru viitorul României. Aceste măsuri reprezintă un răspuns adecvat la realitatea din teren și la cerințele normelor într-un stat civilizat. Cu sprijinul public și o abordare curajoasă din partea guvernului, aceste măsuri pot ajuta la construirea unei societăți mai echitabile și mai prospere pentru toți românii”, a punctat deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea.

News Moldova îți recomandă și ...   Palatul Administrativ din Iași intră într-un proces de „modernizare energetică“. A fost lansată o licitație în valoare de 48,55 milioane de lei, finanțată prin PNRR


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top