fbpx
Connect with us

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Partidul Social Democrat reușește să dubleze investițiile în infrastructura românească!”

citea scaled - News Moldova

Iasi

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Partidul Social Democrat reușește să dubleze investițiile în infrastructura românească!”


Partidul Social Democrat reușește să dubleze investițiile în infrastructura românească, a anunțat deputatul PSD de Iași Vasile CÎTEA

“Ministerul Transporturilor și Infrastructurii reușește să își îndeplinească obiectivele. O demonstrează realistic cifrele și faptele recunoscute ca atare, inclusiv de ONG-uri. La recordul privind numărul și valoarea contractelor semnate anul trecut se adaugă și un alt reper de-o importanță esențială: faptul că investițiile efective în infrastructura rutieră au fost de două ori mai mari decât în 2020!

Guvernarea social-democrată s-a remarcat încă din debut prin cifre și rezultate, iar Ministerul Transporturilor și Infrastructurii atinge borne concrete, palpabile, ce au reușit să aibă o creștere semnificativă și accelerată:

● Investițiile realizate în infrastructura rutieră – bani cheltuiți efectiv– s-au dublat în 2022, ajungând la 8,4 miliarde de lei;
● Valoarea totală a contractelor semnate în 2022 pentru infrastructura rutieră este mai mare decât valoarea contractelor din anteriorii 5 ani;
● Asociația ProInfrastructura menționează că numărul proiectelor în 2022 a crescut cu 63% față de anul anterior;
● 91% din fondurile PNRR alocate pentru infrastructura feroviară au fost deja angajate prin proiecte și contracte semnate. Din 3,4 de miliarde de euro alocate în PNRR infrastructurii feroviare au fost semnate contracte care în total însumează 3,1 miliarde de euro;
● Ministerul Transporturilor a cerut bani în plus – 500 de milioane de euro – aferenți exercițiului financiar 2014-2020 care riscau neangajarea în proiecte concrete, pe care i-a rulat integral în beneficiul românilor. Astfel, pentru prima dată se utilizează toți banii europeni alocați finanțării infrastructurii.

Toate acestea sunt performanțe remarcabile care ilustrează caracteristicile definitorii ale administrației Partidului Social Democrat, respectiv ritm intens de funcționare și eficiență”, a precizat deputatul PSD de Iași Vasile CÎTEA.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top