fbpx
Connect with us

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Să ne ferim de manipularea informațiilor false!”

Iasi

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Să ne ferim de manipularea informațiilor false!”


Într-un climat în care dezinformarea și manipularea sunt tot mai frecvente, este important să separăm adevărul de minciună, susține deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea

“Astăzi mă concentrez asupra unei știri false care încearcă să învrăjbească profesorii și să creeze confuzie în ceea ce privește creșterea salariilor în Administrația Fondului pentru Mediu. De asemenea, se face referire la decontările cheltuielilor de transport pentru funcționarii primăriilor, sugerând că Guvernul acordă un buget suplimentar pentru acestea.

Subliniem faptul că, informația potrivit căreia cresc salariile angajaților Administrației Fondului pentru Mediu este falsă. Salariile acestora au înregistrat o creștere ultima oară în 2022, conform ordonanței de urgență aprobate de Parlament. Aceasta nu implică o majorare actuală a salariilor.

Astfel, încercarea de a manipula opinia publică prin prezentarea unui neadevăr cu privire la situația salariilor este de condamnat. În ceea ce privește decontările cheltuielilor de transport pentru funcționarii primăriilor, informațiile prezentate sunt în mod similar eronate și distorsionate.

Guvernul nu acordă niciun leu în plus pentru aceste decontări. Legea adoptată de Parlament într-adevăr creează cadrul legal pentru ca unele primării din mediul rural să poată deconta cheltuielile de transport pentru funcționarii care vin din altă localitate. Această măsură este luată în special atunci când primăria are nevoie de personal specializat, pe care nu îl poate găsi în localitatea de reședință.

Decontările vor fi acordate doar în limita bugetului fiecărei primării. Astfel, responsabilitatea pentru aceste decontări revine în totalitate autorităților locale și nu Guvernului. Așadar, afirmația potrivit căreia Guvernul ar plăti aceste decontări este o manipulare adevăratului context.

În final, este important de subliniat că decontările pentru transportul funcționarilor nu vor fi acordate imediat, așa cum sugerează știrea falsă. Acestea vor fi implementate abia începând de anul viitor, odată ce primăriile din mediul rural vor putea să se încadreze în cadrul legal nou creat.

În concluzie, dezinformarea și manipularea sunt acțiuni dăunătoare și de neacceptat în societatea noastră. Îndemnăm publicul să fie vigilent și să verifice informațiile de la surse de încredere. Guvernul României reafirmă angajamentul său de a furniza informații corecte și transparente, în interesul cetățenilor”, a punctat deputatul ieșean.

News Moldova îți recomandă și ...   Prof. Dr. Viorel SCRIPCARIU, rector UMF Iași: „Creşterea calităţii resursei umane pe care o antrenăm este, desigur, un deziderat perputuu şi un efort continuu”


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top