fbpx
Connect with us

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Tinerii vor rămâne o prioritate în cadrul programului de guvernare pe care îl pregătește PSD în perspectiva rocadei din luna mai”

vasile citea 2 - News Moldova

Iasi

Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: “Tinerii vor rămâne o prioritate în cadrul programului de guvernare pe care îl pregătește PSD în perspectiva rocadei din luna mai”


Conform Oficiului European de Statistică România are al 4-lea cel mai mare grad de șomaj în rândul tinerilor din UE. Cu o rată a şomajului de 22,2% în rândul tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, România ocupă a patra poziţie în clasamentelor ţărilor membre ale UE, după Spania, Grecia şi Suedia şi la acelaşi nivel cu Italia. a anunțat deputatul PSD de Iași Vasile CÎTEA

“Aceste date ilustrează cât de importante și de necesare sunt măsurile pe care PSD le-a susținut consecvent, indiferent că era în poziție de guvernare sau în opoziție. Acțiuni precum scutirea de impozite pentru salariile mici, acordarea de deduceri sau facilitățile oferite pentru companiile care înființează noi locuri de muncă au reușit să contrabalanseze raportul tinerilor aflați în șomaj și să încurajeze activarea forței de muncă în rândul acestui sector de vârstă.

Măsurile luate odată cu revenirea PSD la guvernare au reușit combaterea activă a șomajului, stimularea ocupării locurilor de muncă și au condus anul trecut la o creș ere cu 60.000 a locurilor de muncă subvenționate de stat, din care 14.000 au fost ocupate de tineri.

Partidul Social Democrat a instaurat cu succes programul prin care statul susține timp de 12 luni salariul minim brut pentru angajatul pe care un angajator îl menține minim 18 luni.

Tinerii vor rămâne o prioritate în cadrul programului de guvernare pe care îl pregătește PSD în perspectiva rocadei din luna mai, iar astfel de programe se vor extinde pentru a descuraja cât mai mult cu putință exodul tinerilor români valoroși către alte state care oferă prevederi legale ale sectorului muncii mult mai prietenoase pentru aceștia”, a precizat deputatul PSD de Iași Vasile CÎTEA.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top