Connect with us

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „Gata cu scuzele! Poliția Română trebuie reformată”

Iasi

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „Gata cu scuzele! Poliția Română trebuie reformată”

Ce se întâmplă cu Poliția Română? În ultima perioadă s-au întețit scandalurile în care au fost implicați oameni ai legii, și pentru care, din păcate, mai marii instituției nu au nicio reacție. Imaginea Poliției a ajuns să fie tot mai pătată, munca polițistului fiind din ce în ce mai umbrită de astfel de incidente”, susține deputatul PSD Marius Ostaficiuc într-un comunicat remis presei.

Accidentul rutier provocat de un polițist și în care o fetiță de 11 ani a decedat, cazul în care un alt polițist a umblat drogat la femei de moravuri ușoare sau diversele dispute cu interlopii, toate acestea au făcut că imaginea Poliției să fie puternic lovită. Scuzele ministrului de Interne și explicațiile tardive despre pedepsirea polițiștilor nu au darul să schimbe situația. Importante sunt măsurile care trebuie luate pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.
Problema pleacă tocmai de la vârf, de unde ar trebui luate măsurile pentru remedierea situației. În fapt, în ultimii ani s-au făcut mai multe angajări din sursă externă, angajări care nu au avut darul de a suplini lipsa de personal, ci dimpotrivă. Trebuie să o spunem foarte clar si sa ne asumam acest lucru:
Au ajuns în sistem oameni care nu au avut calificarea necesară, lucru care a dus la o degradare a funcției. În plus, în ultimii ani s-au întețit și protestele polițiștilor, a cadrelor MAI. Oamenii au cerut salarii mai mari, acordarea normelor de hrană, a sporurilor de armă, etc. Lipsa acestora a dus la o plecare din sistem și la o angajare din sursă externă, care nu a corespuns așteptărilor.
Pentru că dacă Ministerul de Internă ar aloca fonduri suficiente în sistem, ar face investiții, angajări conform necesarului de posturi, atunci se poate ajunge și la o responsabilizare mai mare a Poliției și nu ar mai fi incidente că cele menționate anterior. Dar, din păcate, în prezent, lipsește voința.”.  a declarat președintele organizației municipale a PSD Iași, deputatul Marius Ostaficiuc.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top