Connect with us

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „Județul Iași se menține din noul în topul decariștilor după media de la Evaluarea Națională!”

Iasi

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „Județul Iași se menține din noul în topul decariștilor după media de la Evaluarea Națională!”

Deputatul Marius Ostaficiuc a anunțat faptul că rezultatele la examenele din 2022 arată că județul Iași se află în top 3 al notelor de 10, cu 16 tineri de excepție care au obținut nota maximă în urma evaluărilor

Îi felicit pe tinerii absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut un rezultat meritoriu și care au ținut stindardul învățământului ieșean. Tinerii din municipiul Iași, de la Colegiul Național Iași, de la Colegiul ”Emil Racoviță”, Colegiul ”Costache Negruzzi”, de la Școala Gimnazială ”Ștefan Bârsănescu”, Școala Gimnazială ”B.P. Hașdeu”, dar și de la Școala Gimnazială ”Ioanid Romanescu din comuna Voinești, au reușit să câștige respectul nostru și să arate că învățământul ieșean este mereu la înălțime.

Îi felicit pe toți tinerii care au trecut cu brio de aceste examene și le urez succes pe mai departe, pentru că urmează o nouă etapă în viața lor, cea a ciclului liceal.

Nu pot însă să nu remarc faptul că reprezentanții Ministerului Educației, prin ministrul Sorin Cîmpeanu, s-au mulțumit să declare că anul acesta procentul de promovabilitate a celor care au obținut media 5 a fost mult mai ridicat față de anul trecut, de parcă aceasta este ținta Ministerului, ca mii de elevi să obțină doar o notă de trecere și mai apoi Dumnezeu cu mila.

Nu cred că aceasta este ținta Ministerului Educației, un for care deja se află în mijlocul unor scandaluri cu elevii și părinții, dar și cadrele didactice, după ce au bulversat întreg sistemul. Ministerul trebuie să se concentreze pe a veni cu un sistem care să-i ajute pe tineri să se dezvolte, să-și dorească să crească, nu să se mulțumească cu o medie de trecere.”, a declarat Marius Ostaficiuc.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top