fbpx
Connect with us

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „România și Statele Unite ale Americii marchează 25 de ani de parteneriat strategic!”

Ostaficiuc 2 - News Moldova

Iasi

Deputatul Marius OSTAFICIUC: „România și Statele Unite ale Americii marchează 25 de ani de parteneriat strategic!”


Deputatul Marius Ostaficiuc a anunțat faptul că, în acest an, România și Statele Unite ale Americii marchează 25 de ani de parteneriat strategic, parteneriat care a fost adoptat în 1997 cu prilejul vizitei președintelui american Bill Clinton la București

„De la lansarea sa, acest parteneriat strategic a reprezentat un instrument major al politicii externe a României, care adus la îmbunătățirea unor importante domenii vitale pentru țara noastră.

Întărirea flancului estic al NATO, atragerea companiilor americane în România și deschiderea către Occident au fost de asemenea impulsuri ale acestui parteneriat important între cele două state.

290927729 425873756217036 8551527175835270579 n e1657136409553 - News Moldova

Acum, România are în Statele Unite un aliat de nădejde, un aliat pe care se poate baza mai ales în contextul în care războiul se află nu departe de granițele noastre, iar securitatea euro-atlantică este tot mai des amenințată.

Toate acestea duc chiar și către un deziderat al românilor de multă vreme. Din moment ce suntem atât de compatibili cu SUA, am încheiat un parteneriat atât de eficient pe multe domenii de activitate, cred că se poate ca în viitorul apropiat să reușim să circulam fără viză peste Ocean.

Cred că și partenerii noștri ar da dovadă de o încredere deplină în aliatul său de pe zona estică a Europei dacă ar scoate vizele de intrare în State, una din marile dorințe ale românilor.”, a declarat Marius Ostaficiuc.

News Moldova îți recomandă și ...   Antibiotice Iași, investiție de 200 milioane lei în diversificarea portofoliului de produse


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top