fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii”

Deputatul PNL Sorin Năcuță: "Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii" - News Moldova

Iasi

Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii, potrivit anunțului deputatului PNL Sorin Năcuță

Viitorul Spital de Boli Respiratorii va fi construit în zona Bucium pe o suprafață de peste 42.000 de metri pătrați. Va avea o capacitate totală de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă. Valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 458.493.636,94 lei, fără TVA.
„Acest proiect reprezintă o prioritate absolută pentru Consiliul Județean Iași. Ne-am asumat responsabilitatea de a construi un spital modern și bine echipat pentru tratarea bolilor respiratorii, astfel încât pacienții din județul Iași și nu numai să aibă acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Este un angajament pe care l-am luat față de comunitatea noastră și suntem hotărâți să-l ducem la bun sfârșit cu transparență, eficiență și responsabilitate.
Lansarea licitației pentru proiectare și execuție reprezintă un pas important în implementarea acestui proiect. Prin construirea Spitalului de Boli Respiratorii nu facem doar o investiție în prezent ci și în viitorul nostru și al generațiilor care vor urma.
Licitația a fost lansată cu clauză suspensivă, Consiliul Județean urmând să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021 – 2027, linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte”, a precizat președintele CJ Iași, Costel Alexe.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top