fbpx
Connect with us

Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „La Iași nu prea mai tăiem panglici”

332181660 563169582435473 7813287750914196798 n - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „La Iași nu prea mai tăiem panglici”


Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „Astăzi, ne aflăm în fața unei realități triste și dezamăgitoare: Iașiul, al doilea oraș ca populație din țară, un important centru economic, social și academic, a uitat cu totul ce înseamnă investiția semnificativă în beneficiul comunității sale”

„Cu toate resursele și potențialul său vast, Iașiul se confruntă cu o lipsă crasă de viziune și acțiune din partea administrației locale și
județene.
Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este neglijarea gravă a nevoilor cetățenilor noștri. Nu avem o
abordare structurată și rațională în ceea ce privește sectorul imobiliar, iar cascada erorilor și ,,combinațiilor” din acest domeniu
afectează până și imaginea, reputația Iașului la nivel național.

Infrastructura rutieră este deplorabilă, punând în pericol atât siguranța cetățenilor, cât și dezvoltarea economică.

Trăim în cel mai poluat oraș din România, suntem martorii traficului interminabil zilnic, elevii liceelor învață în 3 schimburi, detașați în alte clădiri și obligați la a face naveta până la cursuri. Infrastructura sportivă este într-o stare precară, neadaptată la trendul național, așa cum am evidențiat în mod repetat. Clădirile istorice ale Iașului sunt abandonate în voia timpului, iar capitala istorică a României permite zilnic degradarea celor mai semnificative puncte de interes turistic.

Ceea ce este și mai alarmant este că această neglijență vine din partea acelorași formațiuni politice care conduc atât Primăria, cât și Consiliul Județean. Nu putem să ignorăm faptul că acești lideri au avut toate resursele și puterea necesară pentru a face schimbări semnificative în Iași, dar au ales să nu o facă.

Chiar și atunci când au primit finanțare de la Guvern pentru proiecte importante, administrația ieșeană nu s-a grăbit să acționeze. Un exemplu notoriu este problema noii clădiri a Operei din Iași, pentru care s-au alocat sume semnificative din bugetul de stat. Cu toate acestea, nu avem niciun plan clar sau viziune asupra cum va arăta această clădire vitală pentru cultura și arta din Iași.

Este demoralizant să vedem că Iașiul nu profita de oportunitățile oferite de economia națională în creștere. În timp ce alte județe au înflorit, indiferent de orientarea lor politică, Iașiul a rămas în urmă.

Este momentul să ne trezim și să cerem un leadership mai responsabil și mai orientat spre comunitate. Trebuie să punem presiune pe administrația locală și județeană pentru a face investiții semnificative în infrastructură, cultură, sport și calitatea vieții în Iași.

Este dreptul nostru și datoria lor să aducă Iașiul în secolul XXI, într-o poziție de conducere în România.

Împreună, putem face ca Iașiul să renască și să devină un oraș în care toți cetățenii să se bucure de o viață mai bună și de o comunitate mai prosperă. Haideți să cerem schimbarea pe care o merităm!”, a transmis deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea.

News Moldova îți recomandă și ...   USV Iași, prima universitate care va începe noul an universitar 2023-2024


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top