fbpx
Connect with us

Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea: „Săptămâna Patimilor pentru USR”

vasile citea 2 - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea: „Săptămâna Patimilor pentru USR”


Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea sugerează că USR a eșuat să se reformeze intern și să respecte consecvent principiile pe care le proclamă

„În săptămâna anterioară, USR a atentat la siguranța vârstnicilor din România, refuzând să susțină noua lege a pensiilor. Cel mai puternic argument al reformei este că asigură sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii, consolidând, totodată, stabilitatea politică necesară pentru implementarea reformei, inițiată anterior și blocată de guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021. Dumnealor au neglijat fără scrupule acest argument. Ba mai mult, prin adoptarea legii în termenul convenit cu Comisia Europeană, PSD și-a respectat angajamentul față de pensionari, eliminând plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, evitând astfel înghețarea punctului de pensie până în 2070.

Trebuie să reamintim că acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu cinism de către USR, partidul care continuă să se opună reformei sistemului de pensii și creșterii sustenabile a veniturilor pensionarilor. Pensionarii trebuie să știe că USR este singurul partid care a votat împotriva noii Legi a pensiilor. Pensionarii trebuie să mai știe și că USR voia înghețarea pensiilor până în, atenție, 2070!

În aceeași săptămână, dezvăluirile din dosarul DNA privind vaccinurile COVID au adus la lumină cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar penal din România. Prejudiciul produs de Cîțu, Voiculescu și Mihăilă este de patru ori mai mare decât întreaga corupție cercetată de DNA într-un an și de două ori mai mare decât evaziunea fiscală descoperită de ANAF într-un an.

USR se află într-o gravă contradicție cu propriile principii în ceea ce privește dosarul DNA.

Indiferent de argumentele aduse în discuție, este irelevant cine este procurorul sau conținutul dosarului. USR trebuie să se delimiteze de membrii săi implicați, nu să îi promoveze în capul de listă al echipei europarlamentare, respectând principiile pe care le-a promovat ani de zile, chiar și atunci când aceasta înseamnă să aplice aceleași standarde pe care le-a cerut altor partide.

Cum să mai creadă cineva în UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA? Este evident că acest partid reformist a eșuat să se reformeze intern și să respecte consecvent principiile pe care le propovăduiește.

În încheiere, putem doar să ne întrebăm dacă această săptămână tumultoasă pentru USR reprezintă o tragicomedie politică sau doar o coincidență nefericită. Poate că ar trebui să le acordăm credit pentru creativitatea lor în gestionarea crizelor autoinduse.

Domnule președinte Drulă, “Lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, a declarat deputatul ieșean Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top