fbpx
Connect with us

Deputatul PSD de Iași, Vasile CÎTEA solicită Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse informații în vederea implicării tinerilor în piața muncii

315441461 807017283737143 7590822470944096913 n e1670594256158 - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD de Iași, Vasile CÎTEA solicită Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse informații în vederea implicării tinerilor în piața muncii


Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea, solicită  Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, informații cu privire la implicarea și integrarea tinerilor absolvenți ai universităților din Iași în activitatea ministerului și în piața muncii

„Prin prezenta, doresc să aduc în atenția dumneavoastră câteva aspecte importante legate de tinerii absolvenți ai universităților din Iași și rolul pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse îl poate juca în dezvoltarea lor profesională și implicarea lor în activitatea de zi cu zi a instituției.

Iașiul universitar produce specialiști în diverse domenii conexe activității Ministerului. Iașiul este un centru academic recunoscut la nivel național și internațional, cu numeroase universități și instituții de învățământ superior.

 Acest fapt contribuie la formarea unei forțe de muncă calificate în domenii precum asistența socială, psihologia, sociologia, și altele, care sunt relevante pentru activitatea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Există un decalaj între aspirațiile tânărului absolvent și oportunitățile de angajare. Deși tinerii absolvenți din Iași sunt motivați și pregătiți pentru a-și aduce contribuția în domeniile lor de specializare, deseori se confruntă cu dificultăți în găsirea oportunităților de angajare adecvate.

Este important ca Ministerul să identifice modalități de a facilita integrarea acestor tineri specialiști în piața muncii, inclusiv prin colaborarea cu mediul academic local.

Ministerul ar trebui să aibă ca obiectiv implicarea tinerilor în activitatea de zi cu zi. Tinerii reprezintă o resursă valoroasă pentru dezvoltarea și inovarea instituției dumneavoastră.

Prin implicarea lor activă în activitățile zilnice ale Ministerului, aceștia pot aduce perspective proaspete, soluții creative și energie în proiectele și inițiativele desfășurate.

Promovarea unui mediu de lucru care să încurajeze și să susțină implicarea tinerilor poate aduce beneficii semnificative pentru instituție. În lumina acestor considerente, aș dori să vă adresez următoarele întrebări:

  1. Care sunt oportunitățile actuale de angajare pentru tinerii absolvenți în cadrul proiectelor aflate în derulare ale Ministerului?
  2. Există poziții vacante în organigrama permanentă a Ministerului care sunt accesibile tinerilor specialiști, iar în caz afirmativ, care sunt acestea?
  3. Cum considerați că măsurile aflate în derulare de reducere a aparatului bugetar pot afecta oportunitatea tinerilor de a se angaja în cadrul Ministerului și ce strategii sunt implementate pentru a contracara aceste posibile impacte negative?”, a punctat deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top