fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Vasile Cîtea a solicitat ministrului Economiei măsuri cu privire la reglementarea practicilor comerciale în perioada Black Friday

Deputatul PSD Vasile Cîtea a solicitat ministrului Economiei măsuri cu privire la reglementarea practicilor comerciale în perioada Black Friday - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD Vasile Cîtea a solicitat ministrului Economiei măsuri cu privire la reglementarea practicilor comerciale în perioada Black Friday


Deputatul ieșean Vasile Cîtea a solicitat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, măsuri cu privire la reglementarea practicilor comerciale în perioada Black Friday, sugerând că statul ar putea să se implice în economie pentru a asigura competiție loială în beneficiul consumatorilor

„Stimate domnule ministru,

Vă aduc la cunoștință preocupările și observațiile mele cu privire la fenomenul Black Friday, o perioadă inițial concepută pentru a oferi consumatorilor reduceri semnificative, dar care, în ultimii ani, a devenit mai mult decât o simplă ,,vinere neagră’’, așa cum au numit-o americanii, ci un interval cronologic marcat de speculații din partea unor agenți comerciali.

Black Friday, inspirat inițial din tradiția americană, a câștigat popularitate în România drept o oportunitate de a profita de reduceri substanțiale. Cu toate acestea, se observă o schimbare în paradigma evenimentului, unde unii comercianți au transformat-o într-o ocazie de speculă, folosind tactici discutabile pentru a atrage clienții. Promoțiile și reducerile semnificative de prețuri au devenit, în multe cazuri, mijloace de inducere în eroare a consumatorilor, fapt ce ridică preocupări privind transparența și corectitudinea în desfășurarea acestor campanii.

Așa cum ideologia de stânga recomandă, statul ar putea să se implice în economie, astfel încât să existe reguli respectate și competiție loială, toate acestea în folosul consumatorului.

În acest context, îmi exprim îngrijorarea față de impactul negativ asupra consumatorilor și competitivității corecte în mediul economic. Drept urmare, mă adresez dumneavoastră cu speranța că Ministerul Economiei va lua măsuri corespunzătoarepentru reglementarea promoțiilor comerciale, în special în timpul perioadelor cu un flux mare de cumpărături, cum este Black Friday. În lumina acestor date, vă rog să îmi oferiți un răspuns la următoarele întrebări legate de acest fenomen:

  1. Ce măsuri are Ministerul Economiei în vedere pentru a limita specula agenților comerciali în timpul evenimentelor de genul Black Friday?
  2. Care sunt mecanismele actuale de identificare a promoțiilor mai puțin corecte ale comercianților și cum intenționează Ministerul să le întărească?
  3. Există o evaluare sau raport privind promoțiile agenților comerciali din România în perioada Black Friday, iar, în caz afirmativ, care sunt principalele constatări și acțiuni întreprinse?”, a interpelat deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top