fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Vasile CÎTEA: „Cheltuielile exorbitante pentru contracte de deszăpezire nu au avut un impact vizibil în teren”

Deputatul PSD Vasile CÎTEA: „Cheltuielile exorbitante pentru contracte de deszăpezire nu au avut un impact vizibil în teren” - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD Vasile CÎTEA: „Cheltuielile exorbitante pentru contracte de deszăpezire nu au avut un impact vizibil în teren”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea a reiterat lipsa de planificare, coordonare și eficiență în abordarea autorităților locale față de căderea de zăpadă din ultimele zile

„În ultimele zile, am fost martorii unei gestionări dezastruoase a situației generate de căderea, trebuie să recunoaștem, blândă, de zăpadă. Autoritățile locale ieșene au eșuat lamentabil în asigurarea unui răspuns eficient la acest fenomen meteorologic, ceea ce a dus la paralizarea județului și muncipiului Iași și la o serie de consecințe negative pentru locuitori.

Unul dintre aspectele critice ale acestei crize a fost sistemul de transport public, care a cedat sub povara zăpezii. Străzile înzăpezite au transformat rețeaua de transport într-un labirint imposibil de străbătut, făcând imposibilă deplasarea pentru mulți locuitori. Nu doar că autobuzele și tramvaiele nu au reușit să circule, dar și ambulanțele au întâmpinat dificultăți majore în a ajunge la bolnavi, punându-le viața în pericol.

Un alt aspect este incapacitatea autorităților de a gestiona eficient deszăpezirea. Cheltuielile exorbitante pentru contracte de deszăpezire nu au avut un impact vizibil în teren. Străzile au rămas în continuare acoperite de zăpadă, iar mașinile au blocat arterele principale ale orașului, creând un haos imprevizibil. Orașul Iași, în loc să fie un exemplu de organizare și reziliență în fața condițiilor meteorologice extreme, a devenit protagonistul unei contra-performanțe umilitoare în întreaga țară.

Este evident că există o lipsă de planificare, coordonare și eficiență în abordarea autorităților locale față de astfel de evenimente. Această incompetență a pus în pericol nu doar confortul, ci și siguranța cetățenilor.

Primăria Iași și Consiliul Județean au dus criza la alt nivel: în loc de desZĂPEZIRE au livrat dezINFORMARE. Deși lumea era blocată în mașini, copiii așteptau să meargă la școală înghețați în stațiile de autobuz, autoritățile au excelat la comunicate oficiale în care inventariau flota de deszăpezire. Dacă nu ai fi locuit în județul Iași ai fi putut fi sigur că pe străzi nu este gram de zăpadă, iar totul se desfășoară în ritm normal și firesc. Nu ne mai mințiți data viitoare!

Este timpul să treceți de la vorbe la fapte și să vă asigurați că resursele financiare sunt folosite eficient în beneficiul tuturor locuitorilor acestui județ și în municipiul Iași.

Ninsoarea s-a oprit de aproximativ 48 ore și încă există străzi acoperite de zăpadă, trotuare cu mormane de zăpadă și căi de acces blocate”, a punctat deputatul ieșean Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top