fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Vasile Cîtea: „Creșterea bugetului pentru Educație în 2024, în valoare de 80 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), reprezintă un pas semnificativ”

Vasile Citea - News Moldova

Iasi

Deputatul PSD Vasile Cîtea: „Creșterea bugetului pentru Educație în 2024, în valoare de 80 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), reprezintă un pas semnificativ”


Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea, subliniază importanța direcționării eficiente a fondurilor în Educație pentru a îmbunătăți calitatea învățământului și pentru a stimula performanța

„Ultimele teste PISA au adus la lumină o realitate alarmantă: aproape jumătate dintre elevii români sunt analfabeți funcționali la matematică, iar procentele la limba română și științe nu sunt mai îmbucurătoare. Această contraperformanță reprezintă o problemă gravă ce necesită soluții imediate.

Este însă crucial să remarcăm că introducerea criteriilor de performanță, solicitată de premierul Ciolacu în discuțiile privind salariile profesorilor, devine esențială. Profesorii excelenți, cu rezultate remarcabile în testele PISA, ar trebui să fie remunerați corespunzător pentru eforturile lor, spre deosebire de cei care nu obțin rezultate satisfăcătoare.

Creșterea bugetului pentru Educație în 2024, în valoare de 80 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), reprezintă un pas semnificativ. Totuși, este vital să asigurăm că acești bani sunt direcționați eficient pentru a îmbunătăți calitatea învățământului și pentru a stimula performanța. Creșterea salariilor ar trebui să fie meritocratică, reflectând rezultatele profesorilor și contribuind astfel la un sistem educațional echitabil și performant.

Sunt convins că tinerii români sunt străluciți. Vom investi în ei!”, a declarat deputatul ieșean Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top