fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Vasilică TOMA: “România oferă corectitudine tuturor minorităților sale și trebuie să primească aceeași corectitudine și din partea acestora!”

Iasi

Deputatul PSD Vasilică TOMA: “România oferă corectitudine tuturor minorităților sale și trebuie să primească aceeași corectitudine și din partea acestora!”


Transilvania e România. Așa cum sunt și Moldova, și Țara Românească!

Luni, 28 noiembrie 2022, a avut loc ședința solemnă a Parlamentului României pentru rememorarea imensei realizări istorice, care este regăsirea între granițele aceluiași stat național a tuturor provinciilor unde românii erau, din vechime, majoritari.

Am ascultat cu atenție și emoție discursurile colegilor parlamentari, gândindu-mă ce a însemnat atunci și ce înseamnă astăzi patriotismul și am rememorat date istorice pline de încărcătură națională.

Pe lângă toate înțelesurile și principiile care îi alcătuiesc fibra, patriotismul înseamnă și să fim corecți, onești cu noi și cu trecutul nostru, ca bază solidă pentru prezent și, mai ales, pentru viitorul copiilor noștri.

News Moldova îți recomandă și ...   Și-a găsit sfârșitul într-un accident ferovial. Un bărbat A MURIT după ce a fost călcat de tren în zona Gării Nicolina din Iași

De aceea, refuz să fiu de acord cu discursul discordant avut, din păcate, de un parlamentar al UDMR, deputatul Csoma Botond.

Îi răspund răspicat că declarația de la Alba Iulia a fost și este o promisiune respectată a statului român!

Ca minoritar lipovean, dar, în același timp, și cetățean român, cu profund respect pentru valorile nației române și ale țării noastre, amintesc că România este citată drept cel mai bun exemplu de bune practici în privința tratamentului minorităților, inclusiv a celei maghiare: fiecare minoritate are reprezentare în Parlament, învățământ în limba maternă, subvenții de la stat pentru sprijinul acțiunilor și manifestărilor organizațiilor legal constituite etc.

News Moldova îți recomandă și ...   Pași mici, dar siguri în construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Urmează lansarea primei licitații

Discursurile provocatoare nu își au locul și denotă o lipsă de respect și, poate, chiar de inteligență. Acestea pot duce la tensiuni care, alimentate constant de cei direct interesați, pot căpăta un potențial distructiv major.

Să fim corecți, să ne purtăm cu fiecare așa cum vrem să se poarte toți cu noi, să fim mai buni cu cei din jurul nostru, să fim patrioți veritabili!

La Mulți Ani, România!

News Moldova îți recomandă și ...   Primaria comunei ieșene MIROSLAVA a depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - Componenta 1 „Managementul apei” o cerere de finanțare în valoare de 87,6 milioane lei

La Mulți Ani, românilor, de toate naționalitățile și de pe toate meleagurile!“, a precizat deputatul PSD Vasilică TOMA.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top