fbpx
Connect with us

Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat

Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat - News Moldova

Iasi

Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


23 noiembrie este data la care judecătorii vor pronunța sentința în cazul fostului Ministru al Educației

Dosarul „Albumul” a fost transferat la Curtea de Apel Galați. La prima instanță, Cristian Adomniței a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare. El este acuzat de procurorii anticorupție de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. De asemenea, Cristina Teodora Jinga a primit o condamnare de 4 ani și 9 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. Carmen Ingrid Irimescu a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual. În plus, Letiția Elena Popa a primit o sentință de 4 ani și 7 luni de detenție pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul „Albumul” a fost deschis în iulie 2015. Procesul penal al lui Cristian Adomniței a suferit numeroase amânări. Cel mai amplu scandal din conducerea CJ Iași a avut loc acum mai mulți ani. Inculpații au fost aduși în fața instanței de procurorii anticorupție pe 3 iulie 2015. La acel moment, fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței, alături de Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga și firma Laser Co SRL, au fost acuzați de fapte extrem de grave.

Prejudiciul în dosar a fost calculat la 200.ooo de lei

Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat - News Moldova

Dosarul de la CJ Iași au avut originea într-un contract semnat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. Acest contract, în valoare de 340.000 de lei, stipula ca prestatorul să promoveze imaginea Iașului, concentrându-se pe crearea și distribuirea unor materiale tipărite precum broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume și fotografii. În urma unui audit intern în februarie 2015, membrii echipei de audit au constatat că materiale în valoare de peste 200.000 de lei nu fuseseră livrate conform prevederilor contractuale. Procurorii au afirmat că fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, a încercat să acopere aceste deficiențe.

În rechizitoriu, procurorii au scris: „În perioada martie–aprilie 2015, inculpatul Cristian Mihai Adomniței, în calitate de președinte al CJ Iași și de ordonator principal de credite, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală. În contextul unei misiuni de audit declanșate cu privire la executarea acestui contract, inculpatul a efectuat demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top