fbpx
Connect with us

Dosarul FLUX rămâne la Iași. De ce se teme primarul CHIRICA

Perchezitii DNA la sediul Primariei din Iasi. Primarul Mihai Chirica vizat de acuzatii de coruptie - News Moldova

Iasi

Dosarul FLUX rămâne la Iași. De ce se teme primarul CHIRICA


Dosarul „Flux” rămâne în sfera de competență a instanței ieșene. Cererea primarului Mihai Chirica de a muta dosarul către o altă instanță a fost respinsă ieri de către Înalta Curte de Casație și Justiție, considerându-se nefondată

Judecătorii instanței supreme nu au văzut riscul ca presiunea mediatică sau influența publicului să afecteze decizia magistraților din Iași. Astfel, dosarul „Flux” va continua să fie judecat de către Tribunalul ieșean.

Astăzi, judecătorii din Iași vor emite, posibil, o primă hotărâre în acest dosar. Dosarul „Flux” se află pe masa Tribunalului din iulie anul trecut, însă discuțiile au avut loc până acum doar în cadrul fazei preliminare. Aceștia au amânat de două ori până acum luarea unei decizii finale cu privire la legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. Dacă se va găsi timp pentru deliberări, astăzi judecătorii ar putea opta fie pentru returnarea dosarului la procurori pentru refacerea rechizitoriului, fie pentru începerea procesului.

În dosarul „Flux”, ancheta procurorilor s-a concentrat pe modul în care societatea Flux SRL a construit un bloc cu 9 etaje în Tătărași, în locul unei clădiri cu două etaje pentru care avea autorizație. Chiar și în absența respectării autorizației, imobilul a fost înregistrat oficial, procurorii afirmând că acest lucru s-a întâmplat cu ajutorul conducerii Primăriei și a unor funcționari ai acesteia. Certificatul de construcție, care atesta conformitatea cu autorizația, a avut patru variante diferite în ceea ce privește conținutul și semnăturile, toate având același număr de înregistrare. Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu este acuzat de fals intelectual și abuz în serviciu pentru că a semnat certificatul de conformitate, deși era conștient de situația reală a imobilului.

Primarul Mihai Chirica a fost acuzat de complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, oferind susținere morală și încurajându-l pe Harabagiu să semneze certificatul de conformitate și acceptând emiterea actului respectiv. Fosta șefă a arhitecturii municipale, Anca Brândușescu, va fi judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu în legătură cu atestarea edificiului construit de Cheșcu. Mariana Popa, înregistratoare la Oficiul de Cadastru, a fost acuzată de acceptarea cererii de înregistrare a imobilului, comițând astfel infracțiunea de abuz în serviciu.

Administratorul Flux SRL, Tudor Cheșcu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi ajutat viceprimarul Harabagiu și pe Mariana Popa în demersurile lor de înregistrare legală a blocului construit de firma pe care o administra. Pentru aceleași fapte, a fost inculpată și societatea Flux SRL.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top