fbpx
Connect with us

Droguri cu chipul lui Putin, descoperite în urma amplelor percheziții de ieri, de la Iași

droguri - News Moldova

Iasi

Droguri cu chipul lui Putin, descoperite în urma amplelor percheziții de ieri, de la Iași


În timpul perchezițiilor de marți la traficanții de droguri din Cluj și Iași, mascații au făcut o descoperire surprinzătoare. Pachetele cu substanțe interzise aveau aplicată o imagine cu fața președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin

Potrivit unor surse judiciare, figura lui Putin pe aceste pachete de droguri ar fi însemnat că acestea sunt de calitate.

Ieri, 5 decembrie 2023, polițiștii au desfășurat o amplă operațiune antidrog în Cluj și Iași, efectuând percheziții la zece suspecți. Unul dintre aceștia a fost prins în timp ce arunca pe fereastră o geantă cu 130.000 de euro. Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane suspectate de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Ample percheziții domiciliare în Iași. 7 persoane au fost REȚINUTE pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

Investigațiile au dezvăluit că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de traficanți ar fi introdus în România cantități mari de droguri de risc, distribuite ulterior altor dealeri din Cluj Napoca și Iași, care, la rândul lor, ar fi alimentat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare. În urma acțiunii de marți, 5 decembrie, au fost efectuate 10 percheziții la domiciliile suspecților din cele două municipii, iar au fost realizate două operațiuni de prindere în flagrant delict în timp ce se tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

Au fost confiscate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalați în 48 de pungi vidate), 12 kilograme de hasis porționat și ambalat (125 de pachete), aproximativ 120 de grame de cristal și o mașină pentru numărat bani. În momentul intrării în locațiile percheziționate, unul dintre suspecți a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de droguri descoperită, iar altul a aruncat pe geam o geantă care conținea 130.000 euro, geantă recuperată de polițiști. Din cantitățile de droguri descoperite s-ar fi putut obține aproximativ 50.000 de doze, evaluată la 800.000 de euro.

Gruparea opera de ceva timp în Cluj Napoca, ulterior, prin intermediul unei persoane din județul Botoșani, stabilită în Iași, începând să transfere cantități semnificative de droguri de risc pe piața din Iași. În ultimele 3 luni, au fost dezmembrate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost confiscate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro.

În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, s-ar fi folosit minori pentru trafic, dar aceștia, în același timp, ar fi fost și consumatori ai substanțelor interzise. Astfel, la data de 5 decembrie a.c., procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea a 7 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc în formă continuată. Urmează să fie solicitată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași arestarea preventivă a celor 7 persoane, pentru o perioadă de 30 de zile.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top