fbpx
Connect with us

După ce DNA-ul l-a scos din Primăria IAȘI, Gabriel HARABAGIU s-a apucat de IMOBILIARE

După ce DNA-ul l-a scos din Primăria IAȘI, Gabriel HARABAGIU s-a apucat de IMOBILIARE - News Moldova

Iasi

După ce DNA-ul l-a scos din Primăria IAȘI, Gabriel HARABAGIU s-a apucat de IMOBILIARE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Fostul viceprimar al Iașului a intrat în lumea imobiliară ieșeană – construiește lângă terenurile dezvoltatorului imobiliar ZĂMOȘTEANU

Fostul viceprimar al municipiului Iași, Gabriel HARABAGIU s-a asociat cu alți doi proprietari care dețin terenuri pe strada SergentDupă ce DNA-ul l-a scos din Primăria IAȘI, Gabriel HARABAGIU s-a apucat de IMOBILIARE - News Moldova Grigore Ioan din municipiul Iași.

Potrivit 7Iași, HARABAGIU și cei doi proprietari au devenit coproprietari ai unei suprafețe de peste 1.838 mp care valorează aproape 1 milion de euro. 

Reamintim că pe strada Sergent Grigore Ioan, în vecinătatea terenului luat de HARABAGIU și dezvoltatorul imobiliar ieșean, Cristin ZĂMOȘTEANU și-a manifestat intenția să construiască blocuri de 14 și 16 etaje care vor avea în total 2.300 apartamente.  ZĂMOȘTEANU deține în zona respectivă 3,7 hectare  obținute prin firma M. Chim. 

Proiectul lui ZĂMOȘTEANU a fost intitulat ”Concept City Iași”. 

Cum a intrat în posesia terenului fostul viceprimar?

Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii iunie a.c., Gabriel HARABAGIU s-a asociat cu alți doi vecini, proprietari ai unor suprafețe de terenuri de pe strada sergent Grigore Ioan din municipiul Iași.

Prin actul de alipire a terenurilor, HARABAGIU și Răzvan GHEORGHIU au devenit coproprietari ai unei suprafețe de 1.838 mp. 

Cum a fost împărțit terenul de 1.838 mp?

Totul a început în 2014, când Gabriel HARABAGIU împreună cu socrii săi, Viorel și Maria ȚĂMBOI, au cumpărat un teren de 600 mp. de pe strada sergent Grigore Ioan de la societatea COMAT SA, cu doar 24.000 de euro.

Tot în 2014, lângă terenul de 600 mp. a lui HARABAGIU, mai exista un teren 400 mp. care a fost achiziționat de soții Răzvan și Daniela GHEORGHIU. 

În același timp, terenul lui HARABAGIU mai era învecinat de asemenea cu o altă suprafață de 838 mp. În septembrie 2020, suprafața de 838 mp. a fost cumpărată e firma Automax Center SRL, a cărui administrator este Marius TOLOLOI.

În acest context, cele trei părți care dețineau cele trei terenuri și-au strâns mâna și au semnat un act de alipire pentru suprafețele de teren.

Astfel, suprafața totală rezultată din alipirea celor trei, 1.838 mp a fost împărțită astfel: 45,57% – Automax Center SRL, 21,77% – Răzvan și Daniela GHEORGHIU, 32,66% – Gabriel HARABAGIU, alături de socrii ȚĂMBOI și soția sa Mădălina.

Reamintim că fostul viceprimar și city manager al municipiului Iași, Gabriel HARABAGIU se află sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DIICOT în care au mai fost puși sub acuzare primarul Mihai Chirica și funcționari din Primăria Iași.

VEZI AICI:

SURSE: Gabriel HARABAGIU, city-manager -ul municipiului IAȘI, a fost DEMIS! Procurorii DIICOT l-au pus sub control JUDICIAR

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top