fbpx
Connect with us

Europarlamentarul Dragoș Benea, la Conferința Județeană a PSD Iași: ”Lozincile populiştilor extremişti rămân lozinci şi nu reprezintă o soluție pentru români şi România!”

Europarlamentarul Dragoș Benea, la Conferința Județeană a PSD Iași: ”Lozincile populiştilor extremişti rămân lozinci şi nu reprezintă o soluție pentru români şi România!” - News Moldova

Iasi

Europarlamentarul Dragoș Benea, la Conferința Județeană a PSD Iași: ”Lozincile populiştilor extremişti rămân lozinci şi nu reprezintă o soluție pentru români şi România!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Împreună cu președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și secretarul general Paul Stănescu, Dragoș Benea a fost prezent sâmbătă după-amiaza la conferința județeană de alegeri a PSD Iași. În urma acestei conferințe, prefectul Bogdan Cojocaru a fost ales președinte al organizației

Alături de preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu şi secretarul general Paul Stănescu am participat – sâmbătă după-amiaza – la conferința județeană de alegeri a PSD Iaşi, în urma căreia prefectul Bogdan Cojocaru a fost ales preşedinte al organizației.
Înainte de a fi moldovean sunt băcăuan şi ştiu că nu e deloc simplu pentru un băcăuan să fie la Iaşi. Le-am transmis colegilor ieşeni că niciun oraş din regiunea Moldovei nu poate pretinde o rivalitate cu capitala noastră istorică. Poate că în 1918 horele şi „artificiile” au fost la Alba Iulia, dar jertfa şi sacrificiile au fost în Moldova şi la Iaşi.
Mai ştiu că prin 2020, Orban şi Tătaru acompaniați de Chirica şi Alexe inaugurau o pancartă în câmp despre spitalul regional de urgență, un afront adus – în pandemie – nouă, tuturor: Arcaland, „amintiri de poveste”!
Dl. Orban, într-o pauză de la racolat primari, a făcut un exercițiu de imaginație cu privire la cum ar arăta un spital. A fost un exemplu concret de „aşa NU”.
Noi, o guvernare social-democrată responsabilă, pornim lucrările la spitalul regional de la Iaşi care se va face cu PSD conducând Guvernul şi Ministerul Sănătății.
❗️Trebuie să abandonăm complexul rivalității Iaşi – Bacău şi să scoatem dezbinarea din gena acestor meleaguri, prea mult timp penalizate de provincialism şi o mentalitate care a privilegiat – complet nejustificat – lucrurile care ne dezbină, nu ceea ce ne adună. Nu ştiu dacă ne aflăm în „România educată”, dar ştiu că la Iaşi suntem în primul oraş cu UNIVERSITATE din România, nu doar capitală istorică a țării, ci şi capitală națională a IT-ului.
În copilărie, bunica mea de la Vaslui, într-o localitate la vreo 20 de kilometri de Prut, ne punea să ne spunem rugăciunea orientați cu fața spre est. Noi, la alegerile din iunie, trebuie să privim spre vest, spre Occident şi dincolo de ocean, spre relația trans-atlantică. Lozincile populiştilor extremişti rămân lozinci şi nu reprezintă o soluție pentru români şi România!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top