fbpx
Connect with us

Exploatarea ilegală de argilă din cartierul ieșean BUCIUM, controlată de interlopi

Iasi

Exploatarea ilegală de argilă din cartierul ieșean BUCIUM, controlată de interlopi

Traficul ilegal de argilă din Iași a fost, recent, unul dintre subiectele știrilor naționale. Astfel, au ieșit la lumină informații despre o afacere extrem de profitabilă, controlată de către un fost membru al clanului Corduneanu și de către una dintre cele mai bogate familii din Iași

Afacerea era derulată în spatele Institutului de Psihiatrie Socola din Bucium, așadar în apropierea autorităților.

În ultimul an, de pe un teren cu o suprafață de 10 hectare au fost exploatate ilegal între 20.000 -30.000 de tone de argilă, arată 7iași.ro.

News Moldova îți recomandă și ...   IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro

Membrii rețelei s-au ales cu venituri deloc de neglijat, între 600.000 – 900.000 de lei de pe urma acestei afaceri ilicite.

Exploatarea ilegală de argilă se face de pe un teren aparținând familiei Winkler, o dovadă în acest sens fiind vizitele la fața locului, în repetate rânduri, ale avocatului și ale unui împuternicit al acestora.

Potrivit imaginilor surprinse la fața locului, întreaga afacere se află sub coordonarea reprezentantului familiei Winkler, Gabriel Capătă, care a apelat la serviciile firmei Multimarket Bucium SRL în vederea extragerii, transportului și eventual vânzării argilei obținute ilegal.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost APROBAT programul ediției din acest an a „Sărbătorilor Iașului”

Conform sursei citate, firma menționaă este deținută de soții Florin Răzvan și Laura Tudose și are, ca principal obiect de activitate, comerțul agregatelor de balastieră, deținând un depozit pe Drumul Hoților.

Potrivit legislației în vigoare, resursele minerale situate pe teritoriul şi în subsolul ţării fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice şi aparţin statului român. Punerea lor în valoare prin intermediul activităţilor de exploatare este supusă licențierii de către Agenția Națională a Resurselor Minerale, indiferent că extragerea resursei se face de pe un teren proprietate privată sau un teren proprietatea statului.

News Moldova îți recomandă și ...   Peste 1.500 de proprietari de terenuri vor primi despăgubiri pentru construirea primei autostrăzi din IAȘI pe traseul Mircești – Pașcani, parte din A7

Redevenţa minieră cuvenită bugetului de stat este, în cazul de față, de  0,50 euro/to pentru argile, marne, loess, nisip şi pietriş, nisip şi roci caolinoase.

Sursă foto: 7iași.ro


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top