fbpx
Connect with us

Explozie la o pizzerie din Pașcani unde se aflau 2 butelii cu GPL. Proprietarul rănit și locatarii unui bloc evacuați

Explozie la o pizzerie din Pașcani unde se aflau 2 butelii cu GPL. Proprietarul rănit și locatarii unui bloc evacuați - News Moldova

Iasi

Explozie la o pizzerie din Pașcani unde se aflau 2 butelii cu GPL. Proprietarul rănit și locatarii unui bloc evacuați

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În această dimineață, a avut loc o explozie în municipiul Pașcani, într-o pizzerie situată pe strada Cuza Vodă. Mai multe echipaje ale pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au intervenit în zonă

Incidentul a avut loc în brutaria/pizzeria Karin din Pașcani, unde se aflau două butelii de gaz petrolier lichefiat (GPL), fiecare având o capacitate cuprinsă între 60 și 70 de litri.

În momentul exploziei, în interiorul clădirii se afla proprietarul, care a suferit arsuri la mâna și nivelul feței, însă este conștient. Echipajele de intervenție au reușit să ajungă la locul incidentului în timp util, punând în aplicare operațiuni de stingere a incendiului și asigurând asistența medicală necesară.

În cadrul operațiunii, au fost mobilizate 4 autospeciale de intervenție și stingere, o autospecială destinată transportului victimelor multiple, 2 echipe specializate în acordarea primului ajutor, precum și 2 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

Eforturile coordonate ale echipelor de intervenție au dus la lichidarea incendiului, însă s-a acționat și pentru răcirea buteliilor de gaz, pentru a preveni eventualele riscuri ulterioare.

Explozie la o pizzerie din Pașcani unde se aflau 2 butelii cu GPL. Proprietarul rănit și locatarii unui bloc evacuați - News Moldova

„Explozie urmată de incendiu la brutaria/pizzeria Karin din municipiul Pașcani. În interior se află două butelii de GPL, cu capacitatea de 60-70 de litri fiecare.

Echipajele au ajuns la locul interventiei, în interior se afla doar proprietarul care este conștient, cu arsuri la o mână si la nivelul feței. Au intervenit 4 autospeciale de interventie si stingere, 1 autospeciala transport victime multiple, 2 echipaje de prim ajutor calificat, 2 ambulante de la Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi”, au susținut reprezentanții ISU Iași.

„Incendiul a fost lichidat. Se acționează pentru răcirea buteliilor. În apropiere se află un bloc de locuințe (6-7 m distanță), s-a acționat pentru evacuarea locatarilor din bloc”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

Sursa foto: 7iasi.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top