fbpx
Connect with us

Festivalul Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, la USV Iași

Festivalul Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, la USV Iași - News Moldova

Iasi

Festivalul Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, la USV Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează astăzi și mâine, 30 și 31 mai, cea de a șaptea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”.

Ediția din acest an a Festivalului reunește 11 ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale României precum Moldova, Bucovina, Muntenia, dar și ansamblurile comunităților de studenți din Grecia și Țările Arabe. 

În Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, în cele două zile ale Festivalului, începând cu ora 17:00, vor evolua: Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” Iași,  Ansamblul Folcloric Studențesc „Bucur” USAMV București, Ansamblul Folcloric Studențesc „Tradiții – Someșul Napoca” USAMV Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric „Arcanul” Suceava, Ansamblul Folcloric ,,Akademika Banat” USV Timișoara, Ansamblul Folcloric „Moldovenii din Cetate” Moșna din Iași, Ansamblul Folcloric „Trei Generații” din Heleșteni, Ansamblul Comunității de studenți din Grecia, Ansamblul Comunității de Studenți din Țările Arabe, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliul Județean Iași și Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al USV Iași.

„Festival folcloric studențesc organizat la USV Iași este un eveniment cultural care celebrează tradițiile și folclorul popular prin intermediul spectacolelor de dans, muzică și alte forme de artă prezentate de studenți și invitații acestora. Ne bucurăm că acest festival are loc anual, și că reunește tineri din diverse regiuni, pentru a-și împărtăși cultura și pentru a promova diversitatea. Așadar, așteptăm pe toți iubitorii folclor, în Aula Magna a USV, în ambele zile ale Festivalului, intrarea fiind liberă”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top