fbpx
Connect with us

Fetiță de 13 ani, arsă după ce a vrut să aprindă focul în sobă cu benzină, în județul IAȘI

62126921 - News Moldova

Iasi

Fetiță de 13 ani, arsă după ce a vrut să aprindă focul în sobă cu benzină, în județul IAȘI


O fetiță de 13 ani din comuna Țibana, județul Iași a ajuns cu arsuri grave la spital după ce a încercat să reaprindă focul din sobă folosind benzina

Fetița era singură acasă cu bunica căci părinții sunt plecați în străinătate, bunica fiind și cea care a auzit țipetele copilei și a sunat de urgență la 112.

Copila a fost luată cu un eliopter SMURD și a intrat direct în sala de operație.

Are arsuri gradul 2 A, cum l-am estimat noi, acolo, la locul interventiei. Fetița a fost preluată, tratată pentru durere, pentru arsură. Sperăm ntr-un prognostic functițonal favorabil, pentru că cei vital are toate șansele să fie unul favorabil”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași. 

Din păcate, fetița are arsuri la nivelul feței, la mână și la piciorul stâng și va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, fiind internată la spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Este fără arsuri pe căile aeriene, este stabilă respirator și hemodinamic. Fetița va fi internată în unitatea pentru arși pentru explorare și terapie specifică în blocul operator, pentru stabilirea cu exactitate a gradului de arsură”, a declarat dr. Tamara Roșu Solange, șef UPU Spital Sf. Maria.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top