fbpx
Connect with us

FORUMUL ECONOMIC REGIONAL MOLDOVA 2023: Oportunități de finanțare în domeniul DIGITALIZĂRII

forumul-economic-regional-moldova-2023:-oportunitati-de-finantare-in-domeniul-digitalizarii

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

FORUMUL ECONOMIC REGIONAL MOLDOVA 2023: Oportunități de finanțare în domeniul DIGITALIZĂRII


Collage Maker 18 Jul 2023 03 51 PM 6327 - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Forumul Economic Regional 27 1 - News Moldova

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Doina IACOBAN, Subsecretar de stat: “Ministerul Investiiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a negociat alocarea unei sume de 1,4 miliarde de euro pentru programul REPowerEU”

Doina Iacoban, subsecretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a discutat, în cadrul FERM 2023, despre oportunitățile de finanțare pentru proiectele de digitalizare dedicate întreprinderilor mici, mijlocii (IMM-uri) și mari.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a negociat alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru programul REPowerEU, care va finanța investiții pentru IMM-uri și dezvoltarea infrastructurii în zonele rurale, inclusiv sisteme de apă, canalizare și încălzire.

„Avem licitații deschise, așa încât voi puncta proiectele dedicate digitalizării pentru IMM-uri: sunt componentele care sunt în acest moment active, cu finanțări între 10.000 și 100.000 de euro.

Pentru IMM-uri, inclusiv pentru întreprinderi mari, și suplimentar față de această oportunitate, există Ghidul consultativ, care a fost publicat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu finanțarea proiectelor de digitalizare a proceselor, unde finanțarea nerambursabilă este între 10.000 de euro și 3 milioane de euro.

Vasile Asandei Doina Iacoban 1 - News Moldova

Recomandăm consultarea Ghidului solicitantului, pentru că sunt foarte multe specificații, care într-un fel ajustează tipul de investiție pe care dvs. îl propuneți. Vă invit să îl evaluați ca să vedeți punctajul pe care îl obține compania dvs., aplicând pe acest proiect.

Sunt proiecte care răspund atât domeniilor din industria prelucătoare, domeniilor din industria agro-alimentară, și din domeniul serviciilor. Am ținut să punctez aceste elemente, pentru că se află în derulare în prezent. Și în acest an, depunerea se va încheia pentru ambele etape, urmând să fie efectuată contractarea acestor sume, până la 30 noiembrie (anul curent).

Ca informație suplimentară față de ceea ce a fost publicat până acum, este faptul că Ministerul Investiiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a negociat alocarea unei sume de un miliard 400 de milioane de euro, pentru programul REPowerEU – vor fi finanțate investiții pentru IMM-uri, investiții pentru infrastructura de la sate (din zona rurală), pentru apă, canal, și pentru termoficare. Pentru aceste categorii de investiții sunt doar discuții care sunt purtate în acest moment cu Comisia Europeană.

0099 pt print foto Paul Covalschi scaled 1 - News Moldova

Economiile care sunt realizate la nivelul programului PNRR vor conduce către această nouă componentă, despre care avem câteva informații, care sunt informații preliminare în acest moment, urmând ca până în luna septembrie să fie publicate atât Ghidurile solicitantului, precum și anunțurile privind calendarul de depunere a proiectelor.”

Cristian ANTONIU, administratorul Parcurilor Industriale Miroslava: Există ceva specific pentru parcuri industriale sau pentru genul acesta de societăți, prin care să putem digitaliza relația cu rezidenții din parc?”

În acest context, Cristian Antoniu, administratorul Parcurilor Industriale Miroslava, a întrebat dacă există soluții specifice pentru parcurile industriale sau pentru societățile de acest tip, care să faciliteze digitalizarea relației cu rezidenții din parc.

În contextul în care S.C. Miroslava Industrial Park S.R.L. este majoritar deținută de către Consiliul Local Miroslava, având 99% din capitalul social al societății, se dorea imp


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top