Connect with us

Lucrări AVANSATE pe Axa 1 IAȘI – SUCEAVA! Începând cu 24 noiembrie a.c. IEȘENII se vor deplasa la SUCEAVA pe această ARTERĂ

Iasi

Lucrări AVANSATE pe Axa 1 IAȘI – SUCEAVA! Începând cu 24 noiembrie a.c. IEȘENII se vor deplasa la SUCEAVA pe această ARTERĂ

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe Axa 1 Iași – Suceava se derulează conform graficului

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe Axa1 Iași – Suceava se derulează conform graficului, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Astfel, pe drumurile județene 282, 281B și 281D, în localitățile Rediu, Horlești, Larga Jijia, Movileni, Gropnița și Focuri, se execută lucrări de frezare, sunt scoase vechile borduri, iar platforma rutieră se lărgește pentru a ajunge la 9-12 metri.

Totodată, în interiorul localităților a fost asfaltat și se lucrează la rigole,  iar în afara localităților urmează turnarea covorului asfaltic.

Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

Potrivit estimărilor autorităților, Axa Iași-Suceava va deservi 800.000 de locuitori.

ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA “WORLDSTREET” a făcut publice imagini cu stadiul lucrărilor la Axa Rutieră Iași – Suceava

Asociația pentru protecție rutieră “WORLDSTREET” a făcut publice primele poze după începerea turnării covorului asfaltic.

Reprezentanții asociației au declarat că lucrările avansează pe multe porțiuni de drum, în interiorul localităților a fost asfaltat și se lucrează la rigole.

Totodată, reprezentanții asociației au mai declarat că dacă ritmul lucrărilor se va mări odată cu sosirea verii, sunt șanse mari ca ieșenii să se deplaseze la Suceava pe aceasta arteră județeană importantă.

Lucrările au început pe 25 decembrie 2019 și au ca termen de execuție 24 noiembrie 2021.

Lucrările avansează bine pe multe porțiuni de drum, iar în interiorul localităților a fost asfaltat și se lucrează la rigole. Porțiunea de Breazu – Horlești este finalizată pe un sens.

În același timp se lucrează la refacerea podurilor din apropierea liniei de cale ferata de la Larga Jijia. Dacă ritmul lucrărilor se va mări odată cu sosirea verii, sunt șanse mari ca ieșenii să se deplaseze la Suceava pe aceasta arteră județeană importantă”, au declarat reprezentanții Asociația pentru protecție rutieră “WORLDSTREET”.

Reamintim că proiectul este executat de asocierea Alpenside SRL –General Trust Argeș SRL și face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020, Axa prioritară 6.

Proiectul prevede reabilitarea a aproape 170 km. de drum din județele Iași și Suceava, iar la finalul acestuia 22 de comune și orașe vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Valoarea totală a proiectului este de 327.030.642,42 lei, din care:

– valoarea eligibilă – 305.377.895,05 lei,

– valoarea neeligibilă – 21.652.747,37 lei, iar finanțarea nerambursabilă este în sumă de 299.270.377,14 lei.

 


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top