fbpx
Connect with us

Grădiniță din Iași, ÎNCHISĂ din cauza riscului de prăbușire. Părinții, anunțați cu doar câteva zile de începerea noului an școlar

P6016265 small - News Moldova

Iasi

Grădiniță din Iași, ÎNCHISĂ din cauza riscului de prăbușire. Părinții, anunțați cu doar câteva zile de începerea noului an școlar


Grădinița nr. 21 a fost închisă cu doar o săptămână înainte de începerea noului an școlar din cauza riscului de prăbușire

Anunțul privind închiderea acestei grădinițe nu a fost făcut public, iar 40 de părinți cu copii preșcolari au fost informați prin mesaje pe WhatsApp despre faptul că instituția la care își înscriseseră copiii nu va mai funcționa.

Clădirea prezintă un pericol real de autodemolare, iar Primăria Iași a fost avertizată cu privire la acest pericol de către Inspectoratul de Stat în Construcții încă din toamna anului trecut, dar nu a întreprins nicio acțiune până în ultimul moment. În octombrie 2022, Inspectoratul de Stat în Construcții a ordonat primăriei să efectueze o expertiză a clădirii în care funcționa Grădinița nr. 21 de pe Șoseaua Națională, dar municipalitatea a întârziat să demareze procedura de încredințare a contractului.

News Moldova îți recomandă și ...   Angajații ieșeni din domeniul Finanțelor, în pragul grevei generale după mai multe zile de protest

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, expertul desemnat a avertizat Primăria că nu este sigur să se țină cursuri în clădire din cauza riscului de prăbușire, singurele soluții fiind demolarea completă sau parțială.

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, părinții din zona Alexandru cel Bun din Iași au fost notificați că micuții vor trebui să învețe în altă parte decât Grădinița la care i-au înscris. Clădirea în care funcționa Grădinița nr. 21 de pe Șoseaua Națională prezintă un risc ridicat de prăbușire, iar copiii trebuie mutați în altă parte. Vestea le-a fost comunicată părinților cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar.

News Moldova îți recomandă și ...   Un bărbat din Iași și fiica lui au solicitat ordin de protecție unul împotriva celuilalt. Cum s-a ajuns la această situație

Cu toate acestea, Primăria Iași era conștientă de starea de degradare a clădirii încă din toamna anului trecut, după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control la toate grădinițele pentru preșcolari.

Grădinița cu program normal nr. 21 a avut aproximativ 40 de copii înscriși pentru anul școlar 2023-2024, iar părinții au aflat cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor că instituția va fi închisă. Inițial, li s-a spus că deschiderea oficială va avea loc în curtea grădiniței, dar nu au primit informații clare cu privire la locația în care vor învăța copiii. Se pare că cea mai probabilă opțiune este să îi mute la noua grădiniță din zona Dacia, care urmează să fie inaugurată în apropierea începerii anului școlar.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL de Iași, Sorin Năcuță: „Agricultura și producția alimentară au nevoie de ajutor!”

Directorul Școlii „Alexandru cel Bun”, care gestionează Grădinița nr. 21, a explicat că așteaptă o rezoluție de la Inspectoratul de Stat în Construcții cu privire la starea clădirii, dar că se va găsi o soluție pentru ca cei trei grupuri de copii de la această grădiniță să poată învăța în condiții normale.

Expertiza tehnică efectuată la cererea Inspectoratului de Stat în Construcții a concluzionat că clădirea trebuie demolată pentru a evita riscul de prăbușire.

În timp ce problemele cu Grădinița nr. 21 erau păstrate discrete, primarul Mihai Chirica a anunțat inaugurarea unei noi grădinițe în Dacia. Se pare că aceasta va fi o soluție pentru a muta copiii de la Grădinița nr. 21 într-un mediu sigur.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top