fbpx
Connect with us

Licitația pentru SALA POLIVALENTĂ din IAȘI, o investiție de 100 de milioane de euro, poate fi lansată! Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați

Licitația pentru SALA POLIVALENTĂ din IAȘI, o investiție de 100 de milioane de euro, poate fi lansată! Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați - News Moldova

Iasi

Licitația pentru SALA POLIVALENTĂ din IAȘI, o investiție de 100 de milioane de euro, poate fi lansată! Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul ultimei ședințe de Guvern, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru unul dintre proiectele majore din ultima perioadă din  Municipiul Iași: Complexul Sportiv Sala Polivalentă „Regina Maria”. Se estimează că ambițiosul proiect de infrastructură sportivă va fi dat în folosință în 2027

Un oraş de talia Iaşului are nevoie de un obiectiv strategic care să polarizeze în jurul lui mişcarea sportive şi să facă din Sala Polivalentă o emblemă a oraşului, un spaţiu care să confere prestigiu şi identitate sportului ieşean, să devină un loc în care orice tânăr aspirant la gloria sportivă să-şi dorească să facă performanţă”, se arată în hotărârea de guvern.

Complexul sportiv va fi amplasat în zona Moara de Vânt, pe un teren de aproape 8 hectare, adiacent viitorului Spital Regional de Urgență. Sala principală, cu dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi un hub permanent pentru antrenamentele sportivilor, acoperind discipline precum handbal, baschet și volei, cu o capacitate impresionantă de 9.623 de persoane.

Sala polivalentă va dispune de o suprafață construită de 12.926,80 metri pătrați, o arie construită desfășurată de 39.082,75 metri pătrați și o arie utilă de 37.084,25 metri pătrați. Cu un regim de înălțime D+P+2E+E3 (parțial), înălțimea maximă a clădirii va atinge 29 de metri. Aceasta va oferi numeroase facilități publicului, inclusiv spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor și terase exterioare.

Alături de clădirea principală, se va construi o sală de antrenament cu o suprafață construită de 1.832,60 metri pătrați și o capacitate maximă de 110 persoane. În cadrul complexului vor fi amenajate și terenuri sportive în aer liber cu o suprafață totală de 1.666 de metri pătrați.

Proiectul va include, de asemenea, infrastructură extinsă, precum străzi pe o suprafață de 5.860 metri pătrați, parcări pe 3.267,50 metri pătrați, alei pietonale pe 11.230 metri pătrați și spații verzi pe 59.249,70 metri pătrați.

Perioada de execuţie a lucrărilor de construire este de 24 de luni de la momentul semnării contractului. Se preconizează că lucrările ar putea începe în primăvara lui 2025, în condițiile în care acest an este organizată licitaţia şi stabilit constructorul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top