fbpx
Connect with us

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere!

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere! - News Moldova

Iasi

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primăria Holboca a realizat numeroase proiecte de infrastructură rutieră. Situația proiectelor din ultimii 4 ani

Sub conducerea primarului Neculai Pamfil, în ultimii 4 ani în comuna Holboca s-au finalizat numeroase proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Pentru o serie din proiectele de modernizare prin asfaltare, s-a primit finanțare în valoare de 14,3 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, sumă care acoperă aproximativ două treimi din costurile totale, diferența fiind acoperită din bugetul local.

Proiectul de asfaltare include segmentele de drum unde au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de canalizare, respectându-se o ordine logică a intervențiilor: întâi s-au realizat lucrările de canalizare, apoi asfaltarea. Aceasta metodă previne necesitatea de a deteriora asfaltul nou pentru extinderi ulterioare ale canalizării și costurile suplimentare pentru refacerea acestuia.

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere! - News Moldova

Lista străzilor incluse în proiectul de asfaltare cuprinde: Omeniei, Orhideei, Neamului, Dacia, Troiței, Dumbrava, Loturi, Liceului, Iazului, Secundară, Heleșteului, Pârliți, Frunzelor, Liliacului, Hățașului, Răzoare, Pârâului, Oborului, Hora și Fierarului.

Obiectivul final este ca toate străzile comunei să fie asfaltate, continuându-se demersurile pentru accesarea de fonduri suplimentare necesare completării acestui proiect amplu de modernizare a infrastructurii rutiere din Holboca.

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere! - News Moldova

Extinderea noii canalizări este în proces de implementare. În comună s-a realizat un progres semnificativ în infrastructura de utilități prin finalizarea extinderii rețelei de canalizare, prin proiectul cu o investiție de peste 9,8 milioane de lei.

Acest capitol este acum în faza de transfer către S.C. APAVITAL S.A., compania responsabilă pentru gestionarea apelor în regiune. Proiectul, finanțat în cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală II prin Ministerul Lucrărilor Publice, este parte dintr-un efort continuu de modernizare a infrastructurii comunei.

Administrația locală are în plan să extindă și mai mult aceste lucrări de canalizare. Următorul pas constă în depunerea unei cereri la Administrația Fondului pentru Mediu, cu scopul de a obține finanțare suplimentară necesară pentru a continua și a completa rețeaua de canalizare în toate zonele comunei care încă nu au acces la aceste servicii esențiale.

Această strategie reflectă o viziune de dezvoltare pe termen lung, concentrându-se pe îmbunătățirea accesului la utilități fundamentale pentru toți locuitorii, ceea ce va contribui la creșterea calității vieții în Holboca.

Urmează alte lucrări de reabilitare și asfaltare a drumurilor. Proiecte în implementare

Comuna Holboca, investiții masive în modernizarea infrastructurii rutiere! - News Moldova

S-au inițiat procedurile de reabilitare și asfaltare a unei serii de străzi, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul va aduce îmbunătățiri semnificative pe străzile: Liliacului, Hățașului, Răzoare, Pârliți, Liceului, Loturi, Neamului, Omeniei, Orhideei, Dacia, Dumbrava, Troiței, Fierarului, Hora, Oborului, Secundară, Heleșteului, Iazului, Pârâului și Frunzelor.

Proiectul este sincronizat cu lucrările de extindere a canalizării, care vor contribui la modernizarea suplimentară a rețelei stradale. În urma acestor lucrări, comuna Holboca va beneficia de străzi reabilitate și modernizate, asigurând un acces mai bun și condiții de trafic mai bune pentru toți rezidenții.

Alt proiect aflat în implementare este de modernizare străzi prin asfaltare, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 20.250.339.35 lei cu TVA, echivalentul a circa 4.050.068 euro.

Se află în implementare un proiect de reabilitare a unui drum local, finanțat de Compania Națională de Investiții, cu o valoare totală de 723.465.64 lei cu TVA (aproximativ 144.693 euro).

Tot în proces de implementare este proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public stradal, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), cu o investiție totală de 1.974.558.90 lei (aproximativ 394.912 euro).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top