fbpx
Connect with us

HOȚUL strigă HOȚII! DNA arată că președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE este un PERSONAJ certat cu LEGEA

Iasi

HOȚUL strigă HOȚII! DNA arată că președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE este un PERSONAJ certat cu LEGEA


După ce ani la rând a acuzat conducerea Consiliului Județean Iași și alți membri marcanți ai PSD de furturi și instigare la furt, se dovedește faptul că actualul președinte al Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE este el însuși un personaj certat cu legea.

Așa cum s-a mai arătat în alte anchete ale ziarului Buna Dimineața Iasi, Costel ALEXE are asemenea înclinații spre obținerea de venituri ilicite.

STAT ÎN STAT! VULNERABILITĂȚILE la adresa ROMÂNIEI venite pe filiera Ministrului Costel ALEXE! Sunt AFECTAȚI sute de mii de cetățeni din zona de Nord Est a României

Să critici PSD că face numiri POLITICE și apoi să faci același lucru când preiei Consiliul JUDEȚEAN asta înseamnă să fii Costel ALEXE

ALEXE – AFLOAREI: CUMĂTREALA din fruntea Consiliului Județean IAȘI

SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

Se apropie FUNIA de PAR în cazul lui Costel ALEXE! AFACERILE ies la iveală

Costel ALEXE acuzat de DNA de luare de MITĂ

DNA îi cere președintelui Klaus Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru Costel ALEXE, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și actual președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorii DNA îl acuză pe ALEXE, unul dintre cei mai influenți lideri PNL IAȘI, că ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

News Moldova îți recomandă și ...   Părintele Calistrat de la Vlădiceni a fost iertat de Mitropolie chiar în Ajunul Crăciunului

Redăm comunicatul oficial al DNA:

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale ”Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se arată în comunicatul transmis de DNA. 

Costel ALEXE calcă pe urmele mentorului său, Relu FENECHIU!?

Atât de vegheat și îndrumat îndeaproape de FENECHIU a fost Costel ALEXE încât a ajuns să îi calce pe urme.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Federației Române de Box transmis, prin Președintele Vasile CÎTEA, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Relu FENECHIU este mentorul politic a lui Costel ALEXE și cel care i-a predat moștenirea la cheie a PNL Iași. Totodată, FENECHIU a fost închis și condamnat pentru obținerea de venituri ilicite.

În timp ce Relu FENECHIU vindea transformatoare nefuncționale, iată că Costel ALEXE solicita produse din tablă de la combinatul siderurgic. 

Cum funcționează sistemul PENITENCIAR în ROMÂNIA?! Relu FENECHIU revine puternic în afacerile cu STATUL

Umbra lui FENECHIU planează din nou asupra Consiliului Județean prin liberalul Costel ALEXE

News Moldova îți recomandă și ...   CJ Iași cere reevaluarea punctajului obținut de IRMC la acordarea finanțărilor prin PNRR

După ieșirea din PUȘCĂRIE, Relu FENECHIU încă nu s-a LECUIT! AFACERI mari cu statul prin intermediul ministrului Costel ALEXE

Costel ALEXE nu NEAGĂ ferm acuzațiile DNA și se declară SURPRINS

În urma acuzațiilor DNA, președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE a declarat că a aflat cu surprindere și a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva sa.

Spre surprinderea tuturor, ALEXE nu a negat ferm vreo afirmație a DNA, declarând că va studia acuzațiile care îi sunt aduse și va oferi toată cooperarea și transparența sa în fața organelor judiciare.

Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare.”,  a declarat Costel ALEXE. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top