fbpx
Connect with us

Iașul, lăsat de izbeliste! Căderile abundente de zăpadă NU sunt prioritatea lui Mihai CHIRICA

WhatsApp Image 2024 01 09 at 11.54.01 1 - News Moldova

Iasi

Iașul, lăsat de izbeliste! Căderile abundente de zăpadă NU sunt prioritatea lui Mihai CHIRICA


Ninsoarea din 8 ianuarie a găsit nepregătită administrația Municipiului Iași. Comunicatul transmis de primarul Mihai Chirică, prezent la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pare desprins dintr-o realitate paralelă!

Pe marile artere din municipiul Iași, în data de 8 ianuarie, se înregistrează condiții de iarnă, cum arată filmările și fotografiile prezentate de Ziarul de Iași. Conducătorii auto au semnalat dificultăți semnificative în special la intrările în oraș din comunele învecinate precum Miroslava, Tomești, Rediu și Ciurea. Pe bulevardele principale din oraș, circulația este extrem de aglomerată, iar blocajele au avut loc în zonele Bucium, Păcurari sau CUG. Revenirea la cursuri pentru elevi a contribuit, de asemenea, la intensificarea blocajelor în trafic. Potrivit informațiilor furnizate de Bună Ziua Iași, un tramvai a ieșit de pe șine în cartierul Dacia, din cauza condițiilor meteo dificile. Autoritățile au intervenit pentru a repune tramvaiul pe traseu și nu s-au înregistrat victime în urma acestui incident.

circulatie iasi - News Moldova

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni seara, unde a afirmat că s-a intervenit încă de pe data de 7 ianuarie după-amiaza, deși imaginile și filmările de pe 8 ianuarie arată un oraș înzăpezit!

După cum am anunțat, echipele municipalității au lucrat în cursul după-amiezii de ieri, toată noaptea trecută și întreaga zi de astăzi, 8 ianuarie 2023, pentru a asigura condiții rezonabile pentru traficul rutier și pentru mijloacele de transport public, precum și viabilitatea căilor de acces la unitățile de învățământ, spitale, instituții publice și private”

Primarul Mihai Chirica a dispus companiilor și direcțiilor municipale implicate în Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași să mobilizeze toate echipele și utilajele pentru deszăpezirea orașului și pentru reducerea efectelor negative ale vremii și să acționeze continuu, inclusiv în timpul nopții.

Astfel, Citadin SA, care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă, va mobiliza toate echipele și utilajele disponibile, proprii sau închiriate, pentru a deszăpezi arterele principale, precum și străzile din cartiere. Compania va interveni și pentru degajarea de zăpadă a curților tuturor spitalelor și unităților medicale, pentru eliberarea căilor de acces ale acestora și pentru sprijinirea ambulanțelor. Cantitățile de zăpadă vor fi strânse din oraș și transportate imediat ce vremea o va permite. Salubris SA intervine pe trotuare și alei pietonale cu toate echipele disponibile și utilajele specifice. Servicii Publice SA va continua să acționeze în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale.

capture 38 2 - News Moldova

La Chișinău, în condiții meteorologice mult mai dificile, autoritățile au intervenit în mod eficient. Capitala Republicii Moldova, la o populație de două ori și jumătate mai mare decât a Iașului, se descurcă cu un buget local de 7,35 miliarde de lei moldovenești(1.91 miliarde de lei românești). Iașul a avut în 2023 un buget de 2,2 miliarde de lei

Toată noaptea, dar și la această oră oamenii muncesc la deszăpezirea străzilor și trotuarelor, curților de bloc, acceselor, străzilor secundare, în stații și spre suburbii.
A fost și este depusă o muncă enormă pentru a se putea circula.
Cel mai complicat este de a interveni pe trotuarele înguste, scări și drumuri spre unele curți deoarece toată munca se face manual de angajații noștri. Îndemnăm locuitorii Capitalei să fie înțelegători și precauți la drum, pericolul de ghețuș persistă, asta deoarece până la ninsoare a plouat și s-a format ghețuș. La această oră continuă să se circule în condiții de iarnă, iar unele străzi rugăm să fie evitate.”, a comunicat Primăria Chișinău.
417191851 765880595576989 4346439618621935932 n - News Moldova
Senatorul USR, Marius Bodea:”Deszăpezire, nu, tramvaie și autobuze suficiente care să circule în condiții decente, nu. Administrație falimentară și incompetentă, DA”.Senatorul a subliniat că peste Iași nu a venit”Iadul Alb”, autoritățile locale neavând nicio scuză. Fenomenele meteo au fost anunțate din timp și nu au avut o intensitate ieșită din comun. ”Administrația este condusă de un primar corupt și este incapabilă să rezolve problemele minime ale cetățenilor”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top