Connect with us

IAȘUL va găzdui în luna IUNIE prima ediție a festivalului de jazz – „Cucuteni Jazz Fest”

Iasi

IAȘUL va găzdui în luna IUNIE prima ediție a festivalului de jazz – „Cucuteni Jazz Fest”

În perioada 10-12 iunie, în localitatea Cucuteni, județul Iași, va avea loc un festival de jazz, in preajma Muzeului Arheologic

”Cucuteni Jazz Fest”, un proiect ce constă în crearea unui spațiu cultural atipic în natură, conectat la natură, influențat de natură.

Organizatorul evenimentului este artistul Liviu Mărculescu, fondatorul Asociației Culturale „CartelArte LM”.

La eveniment, există și posibilitatea de a petrece câteva ore participând la workshop – urile pentru copiii și adulți sau admirând creațiile inspirate de cultura Cucuteni, realizate de câțiva artiști invitați special în această perioadă .

„Cucuteni Jazz Fest” este un proiect ce constă în crearea unui spațiu cultural atipic în natură, conectat la natură, influențat de natură. Acest spațiu geografic și cultural oferă inspirație pentru improvizație.

Dinamica picturii și rafinamentul liniilor de artă cucuteniană te inspiră ca muzician și te transportă spre o mișcare a sunetelor și a armoniilor specifice muzicii actuale, contemporane de jazz. Trasând un arc peste timp, cu o încărcătură de mii de ani, arta Cucuteni este o artă a viitorului, este o sursă de inspirație perpetuă, iar Cucuteni – un loc magic în care artistul se poate exprima cu adevărat liber”, a declarat Liviu Mărculescu. 

Program:

Vineri, 10 iunie: 19:00 Atom de Carbon, 20:00 – Andra Botez, 21:30 – Artist VI Band (Republica Moldova).

Sâmbătă, 11 iunie, work-shop-uri, ceramică, bijuterie și colaj. Concerte: 19:00 – LM Jazz Unit&Thomas Gruss (RO-DE), 20:30 – Duo Jazz Gârlea, 21:30 Nadishana-Somos (DE-PO).

Duminică, 12 iunie: 19:00 – CALI Quartet, 20:30 – Kolo Yolo (UA), 22:00 – Jam Session interetnic”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top