fbpx
Connect with us

Ieșeanca Raluca Cozma, un exemplu de transformare în educație. O luptă pentru modernizarea școlilor și reducerea abandonului școlar

Ieșeanca Raluca Cozma, un exemplu de transformare în educație. O luptă pentru modernizarea școlilor și reducerea abandonului școlar - News Moldova

Iasi

Ieșeanca Raluca Cozma, un exemplu de transformare în educație. O luptă pentru modernizarea școlilor și reducerea abandonului școlar

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Raluca Cozma, directoarea Școlii „Ion Ghica” din Iași, a devenit un simbol al schimbărilor în sistemul educațional din România

Experiența sa bogată și dedicarea în transformarea școlilor, indiferent de mediul în care activează, a adus rezultate notabile în domeniul educației.

Cu o carieră ce a inclus conducerea unor școli atât în medii rurale, cât și în mediul urban, Raluca Cozma a fost recunoscută pentru abilitățile sale de a strânge comunitățile în jurul școlilor și de a obține resurse pentru modernizare.

În decursul mandatului său la Școala „Ion Ghica”, Cozma a reușit să atragă aproximativ 787.000 de euro în patru ani, destinându-i pentru investiții în infrastructură. De la refacerea gardului școlii, care nu fusese schimbat din 1972, până la modernizarea curții exterioare și a terenului de sport, eforturile sale au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevi.

Însă provocările nu au fost doar de natură materială. Directoarea a trebuit să facă față fenomenului de abandon școlar, atât în mediul rural, cât și în cel urban. Odată cu preluarea Școlii „Ion Ghica”, Cozma s-a confruntat din nou cu această problemă, realizând că este esențial să implice părinții și colectivul de profesori în rezolvarea acestei situații delicate.

Pasiunea sa pentru transformarea sistemului educațional a fost evidențiată prin dorința de a crea un mediu școlar modern și inovator, notează jurnaliștii de la Libertatea. Ea și-a exprimat viziunea de a ridica standardele educaționale și de a oferi elevilor o școală care să iasă din tiparele clasice și să ofere un cadru educațional inspirat din modelele internaționale.

Deși recunoaște că mai există mult de făcut pentru a-și atinge obiectivele, Raluca Cozma rămâne un exemplu elocvent al impactului pe care dedicarea și determinarea în educație îl pot avea asupra comunității și viitorului elevilor.

Sursa foto: Libertatea.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top