Connect with us

INCONSTIENTA și INEFICIENTA criminala la Spitalul COVID de la LETCANI, Iasi! Cine RASPUNDE?

Iasi

INCONSTIENTA și INEFICIENTA criminala la Spitalul COVID de la LETCANI, Iasi! Cine RASPUNDE?

Spitalele sunt supraaglomerate în special în zona de ATI, iar 13 milioane de euro zac abandonate la Leţcani, aşteptând să fie… predate-primite

i=Spitalele din România, deci inclusiv cele din zona Moldovei, se plâng că nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii Covid, conform prognozelor specialiştilor greul abia urmează, iar spitalul de la Leţcani este tot închis. Şi, cel mai probabil, va rămâne aşa pentru alte luni de zile, în condiţiile în care în prezent abia se derulează procedurile de predare-primire de la Euronest către ISU.

Letcani, spital de 13 milioane de euro inchis, pacienti consultati in ambulante

13 milioane de euro au ieșit din conturile consiliilor județene Iași și Neamț și au intrat în buzunarele patronilor unei firme din Turcia investitia fiind realizata prin intermediul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, constituită de consiliile județene din regiunea Moldovei.

Tupeu fără margini al senatorului Maricel POPA!

După ce în timpul mandatului său de Președinte al CJ, Spitalul Mobil de la Lețcani a stat luni de zile închis, acum senatorul PSD, uitând parcă toate cele întamplate, atacă vehement chiar pe cei care se luptă în linia întâi să salveze viețile a mii de bolnavi și anume pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase – Florin Roșu!

Evident, din șirul lung de acuzații pe care Popa il face nu lipsesc și atacurile politice la adresa adversarului său din cursa pentru Consiliul Județean, Costel Alexe. În schimb Maricel POPA uită de INCOMPETENȚA cu care a gestionat întreaga achiziție a Spitalului Mobil, gurile rele declarând că la mijloc ar fi un „TUN marca POPA”!

„Au trecut mai bine de două luni de când acest lucru ar fi trebuit să se întâmple, însă autoritățile județene și conducerea spitalului trag de timp în defavoarea ieșenilor.Ceea ce ar fi trebuit să reprezinte o simplă procedură administrativă s-a transformat într-o evidentă tragere de timp, din care, doar ieșenii, au de pierdut.

Lupta cu virusul a fost pierdută la Iași din cauza incompetenței managerului Roșu și a președintelui CJ Costel Alexe!..Ei nu mai au nicio scuză acum! Incompetența managerului Roșu și a penalului Alexe fac ca în aceste zile ieșenii să moară pe capete și să nu beneficieze de tratament medicale pentru că spitalele sunt pline.

Unitatea mobilă de la Lețcani putea asigura acum cel puțin 60 de paturi la ATI și peste 100 pentru formele medii și ușoare! Să le fie rușine! Și managerul Roșu și penalul Alexe au pe conștiință toți acești oameni care stau în ambulanțe sau nici măcar nu mai ajung în spitale pentru a se trata sau pentru a primi ajutor medical de specialitate. Roșu și Alexe nu au pierdut doar lupta cu virusul, ci și pe cea cu omenia, profesionalismul și competența” a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Popa, Senator PSD Iasi.

Spitalul de campanie de tip ROL 3 NATO de la Lețcani a fost achiziționat pe vremea când actualul senator de Iași, Maricel POPA era președinte al CJ Iași.

La acel moment, Maricel POPA declara triumfalist că spitalul pe care l-au adus din Turcia urmează să trateze zeci de pacienți de COVID -19 din întreaga regiune  a Moldovei!

Zis și făcut…doar pe jumătate! Spitalul a ajuns într-un final la Iași, a fost asamblat, deschiderea a fost făcută cu prezenta presei locale și naționale, dar și a multor figuri politice și la doar trei luni de la deschidere…a fost ÎNCHIS!

Unitatea care a costat 13 milioane de euro a fost ulterior închisă pentru că sistemul de climatizare nu făcea față, iar pacienții și medicii riscau să stea în frig. Ulterior, în urma ploilor abundente, apa intra în spital pe sub uși și ajungea în saloanele ATI, iar instalațiile electrice nu făceau față.

Ajuns în fruntea CJ Iași, actualul președinte Costel ALEXE acuză EURONEST pentru închiderea SPITALULUI

Ajuns în fruntea Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE consideră că  firma care s-a ocupat de aducerea şi montarea unităţii medicale, este singura vinovată pentru situația actuală a Spitalului de la Lețcani. ALEXE face referire la EURONEST, asociație condusă de Alina POPA.

”Haideţi să închidem acest bâlci politic. Aţi cumpărat un spital din Turcia de 2 lei şi l-aţi vândut ieşenilor. Aţi livrat o panaramă de spital”, afirma Costel ALEXE, președintele CJ Iași către Alina POPA într-o ședință de CJ, în urmă cu aproape 6 luni.

Weekend de foc pentru medicii de la Infecțioase

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost una de foc pentru medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Ambulanțele au stat la coadă în curtea spitalului cu pacienți în stare gravă care necesitau internare, iar în tot acest timp un SPITAL de 13 mil euro stă ÎNCHIS pe un câmp.

Potrivit medicului Florin Roșu, curtea Spitalului de Boli Infecţioase a fost plină de ambulanţe şi autospeciale ISU-SMURD cu pacienţi.

A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Intrebat despre ce parerea are referitor de acuzatiile facute de senatorul Maricel Popa la adresa sa, medicul Florin Rosu , Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, ne-a declarat:” Nu am vazut declaratia domnului senator Popa. Nu doresc sa intru in polemica cu nici un politician, indiferent de esicherul politic. Meseria mea este de medic, meserie pentru care am studiat si continui sa ma pregatesc fara discontinuitati de peste 21 ani; prioritatea mea o reprezinta ingrijirea si siguranta pacientilor”.

Invitata în cadrul emisiunii Moldova in Direct difuzata de News Moldova , Prof.Dr. Univ Carmen Dorobat fost manager al Spitalului de Boli Infectioase Iasi, mentioneaza:“Nu va fi usor de pus pe roate spitalul Letcani. A trecut iulie, august, septembrie, deci un timp suficient de mare in care forurile politice, indiferent de ce culoare politica, aveau timp de a se organiza astfel incat in momentul acesta zona de terapie intensiva cel putin sa poata sa fie folosita. Nu cred ca exista ceva in secolul acesta din punct de vedere al electricitatii, al energiei termice, care intr-o perioada atat de lunga de timp daca se vrea nu se poate repara sau perfectiona. Nu pot sa cred asa ceva, declara Prof.Dr. Univ Carmen Dorobat.

Sportul national de aruncat vina de la o insituție la alta sau de la un politician la altul este din ce in ce mai practicat in randurile celor care sunt alesi in functii publice si platiti pentru a gasi solutii si pentru facilita viata cetetanilor.

Un handicap politic care ii cuprinde pe majoritatea politicienilor ajunsi in functie, amnezia cu efecte de ping-pong institutional ii determina sa apeleze la cea mai usoara strategie de spalare a pacatelor administrative și astfel neasumarea responsabilității și „gasirea” de vinovați e mult mai facilă pentru dragii aleși locali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top