fbpx
Connect with us

Instabilitate și controverse în dosarul de CORUPȚIE al lui Mihai CHIRICA: un al treilea judecător a făcut cerere de abținere

Instabilitate și controverse în dosarul de CORUPȚIE al lui Mihai CHIRICA: un al treilea judecător a făcut cerere de abținere - News Moldova

Iasi

Instabilitate și controverse în dosarul de CORUPȚIE al lui Mihai CHIRICA: un al treilea judecător a făcut cerere de abținere

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ieri, 5 septembrie 2023, la două luni de la preluarea cazului de corupție în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este judecat, judecătoarea Georgiana Mocanu de la Curtea de Apel Iași a luat o decizie neașteptată, cerând să fie retrasă din cauza unor probleme de incompatibilitate

Această solicitare vine la doar două luni după ce i s-a încredințat cazul și după ce inițial a asigurat că nu există conflicte de interese legate de acest dosar.

Decizia bruscă de abținere a magistratului a fost motivată de faptul că în 2015 a pronunțat o sentință civilă care a fost ulterior utilizată de DNA Iași drept probă în dosarul de corupție al primarului.

În respectivul dosarul de corupție, Mihai Chirica și alții sunt acuzați că au construit ilegal o clădire de către firma lui Cheșcu, SC Flux SRL, pe strada Vasile Lupu nr.95 G. În 2015, firma lui Cheșcu a fost amendată de Poliția Locală pentru nerespectarea autorizației de construcție.

SC Flux SRL a contestat amenda, iar Georgiana Mocanu a fost judecătoarea care a decis că procesul verbal de contravenție, care ulterior a devenit probă în dosarul de corupție, a fost întocmit legal. Situația a devenit mai complicată deoarece avocații inculpaților au profitat de această constatare și au solicitat recuzarea judecătoarei, extinzând astfel procesul și creând riscul prescripției.

Cu un palmares semnificativ de dosare penale, Mihai CHIRICA și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Iași

Cătălin Boacnă, avocatul care a inițiat cererea de recuzare, a subliniat importanța respectării legalității în acest caz și dreptul fiecărui acuzat de a fi judecat într-un mod obiectiv și imparțial.

Această situație controversată vine în contextul în care și ceilalți judecători implicați în dosar nu au tratat cazul cu seriozitatea necesară. De asemenea, judecătoarea Alina Codreanu s-a abținut abia după ce presa a dezvăluit legăturile financiare ale soțului său cu Primăria Iași.

Președintele Curții de Apel Iași, Diana Cheptene-Micu, a declarat inițial că nu există motive pentru ca Georgiana Mocanu să se abțină, dar ulterior și-a schimbat poziția, recunoscând complexitatea cazului, notează Dezvăluirea.

De menționat faptul că aceasta este a treia schimbare de judecător în acest dosar, din cauza cererilor repetate de recuzare.

Tevatura în acest caz a început atunci când judecătoarea Alina Codreanu s-a retras, după ce presa a dezvăluit că soțul său a primit sume semnificative de bani de la Primăria condusă de Mihai Chirica.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top