Connect with us

Gâlceavă politică măruntă în PSD IAȘI! Abordarea corectă ar fi identificarea unui profil similar cu Ioan NANI (ANTIBIOTICE) pentru Primăria IAȘI!!

Iasi

Gâlceavă politică măruntă în PSD IAȘI! Abordarea corectă ar fi identificarea unui profil similar cu Ioan NANI (ANTIBIOTICE) pentru Primăria IAȘI!!

Organizaţia Municipală a PSD IAȘI, precum şi întreaga structură internă de conducere au fost dizolvate ieri (10.02) prin decizia Biroului Permanent Judeţean 

Potrivit unui comunicat remis presei joi (10.02.2022) de PSD Iaşi, decizia s-ar fi impus pe fondul rezultatelor politice slabe obține de către social-democrații ieșeni la toate alegerile organizate în perioada 2019 – 2020 pe raza municipiului Iași.

În motivarea deciziei sale, președintele Maricel POPA a vehiculat și absența unei reforme de substanță însoțită de o reorganizare a structurii municipale a PSD IAȘI.

Interesantă perspectivă!

Lăsând la o parte incapacitatea fostului Președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel POPA de a-și asigura propria continuitate la cârma administrației publice județene, merită discutată și perspectiva reorganizării politice a Organizației Municipale a PSD IAȘI în perspectiva alegerilor locale care se prefigurează în contextul îndepărtării de către DNA a edilului Mihai CHIRICA de la conducerea primăriei Iași

Îmi pare foarte rău că a trebuit să ajungem aici. Am atenţionat de nenumărate ori responsabilii organizaţiei municipale că oraşul Iaşi ne-a tras în jos la toate seriile de alegeri din ultimii 2-3 ani şi i-am rugat să reformeze structura locală.

Ba mai mult, chiar prima întâlnire politică internă din acest an, am organizat-o cu Biroul Permanent Municipal tocmai în ideea de a impulsiona lucrurile. Am solicitat prezentarea unei strategii în cel mai scurt timp. Au trecut aproape două luni şi continuăm să stagnăm”, a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

În spatele deciziei, de fapt stă un conflict care nu mai este de mult mocnit! Între parlamentarii Ostaficiuc și Popa lupta s-a dus pe chestiuni extrem de lezante politic, precum o presupusă întâlnire a senatorului Popa cu Liviu Dragnea. INFIRMATĂ cu probe de către Maricel Popa chiar în fața lui Marcel Ciolacu.

Lăsând la o parte aceste detalii, să încercăm evidențierea liniilor mari de parcurs!

Următoarea mișcare imediată a Președintelui Maricel Popa va fi impunerea subsecretarului de stat Bogdan BĂLĂNIȘCU sau poate chiar a Prefectului Bogdan Cojocaru la conducerea Organizației Municipale a PSD Iași, în locul parlamentarului Marius Ostaficiuc! Fleacuri, desigur!

Perspectiva candidaturii PSD la Primăria Municipiului Iași

Dacă Bogdan Bălănișcu ar fi fost văzut ca o alternativă viabilă în perspectiva nominalizării sale pentru alegerile, probabil anticipate, pentru Primăria Iași, cea mai bună decizie ar fi fost păstrarea acestuia în Consiliul Local și eventual impunerea lui pe poziția de VicePrimar. I-ar fi oferit posibilitatea unei experiențe reale în executivul primăriei și simultan, imagine.

În schimb, Bălănișcu a fost nominalizat și impus la București, la nivel de subsecretar la un anumit minister, nu contează pentru contextul analizei care anume.

Al doilea candidat aparent pentru primăria Iași ar fi actualul Prefect al județului Iași, Bogdanel Cojocaru. Spun aparent pentru că, rezultatele sondajelor de opinie și profilul actualului Prefect sunt departe de a asigura PSD-ului o victorie la Primăria Iași cu un asemenea candidat!

Totuși, cei doi au o „calitate” intrinsecă comună: incapacitatea și/sau voința de a-l concura pe Maricel Popa pentru poziția de Președinte al Organizației PSD de Iași! Și acesta este, poate, cel mai important element în analiza proprie a social-democratului Maricel Popa.

Dar, în plan real, în eventualitatea în care, PSD nu pregătește o negociere nepublică cu PNL în care să-și adjudece în mod prestabilit Primăria și Consiliul Județean, atunci social-democrații trebuie să pregătească un candidat cu profil și șanse reale pentru Primăria Iași.

Negocierea politică ar putea ușor să ofere o perspectivă în care liberalii să pregătească un candidat care să câștige Primăria, iar social-democrații să vină cu Maricel Popa (care își și dorește) pentru Consiliul Județean. Fiecare partid ar putea să se pregătească pentru un non-combat conform negocierii, astfel încât să faciliteze victoria în virtutea înțelegerii.

Câți oameni capabili și care și-au demonstrat prin rezultate performanțele manageriale există în Iași?? Nu chiar atât de mulți!

E simplu! Atât PNL cât și PSD trebuie să caute în regim de URGENȚĂ personalități ieșene cu rezultate manageriale și profil moral.

În cazul PSD, din fericire pentru ei, au o astfel de personalitate chiar în propria organizație politică în persoana managerului de la Antibiotice Iași, domnul Ioan NANI!!

Întrebarea este dacă Nani are disponibilitatea de a accepta această provocare și să intre în viesparul numit Primăria Municipiului Iași?!?

Poate greșesc eu și îmi asum. Poate că Nani nici nu vrea să audă de o astfel de perspectivă în acest moment al vieții sale. Dar, asta nu schimbă nu nimic lucrurile: după acest profil uman și profesional ar trebui ales tiparul VIITORULUI primar al Iașului. Asta dacă vrem ca Iașul să iasă din izolare și să recupereze, cu pași repezi, decalajul economico-administrativ în raport cu Clujul!!

Orice altă discuție legată de copiii de trupă politică pe care nu îi știe nimeni și care nu au demonstrat nimic în viața profesională este complet puerilă, ineficientă și chiar o pierdere de timp! Aici îi evidențiez, fără nici o plăcere, în afara celor menționați deja de la PSD și pe liberalii Juravle și Dangă!

Ion ȘTEFANOVICI, Redactor Șef News Moldova

 

PS: voi reveni cu perspectiva PNL pentru Primăria Iași, desigur, în viziunea mea! De ce? Noi, News Moldova, considerăm că Iașul trebuie să înceapă o dezbatere serioasă legate de profilul celor care ar trebui să vină la conducerea Primăriei și Consiliului Județean Iași! Ulterior, ar trebui să se caute și CV-urile candidaților! 

 


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top